Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Saltade kolachokladkakor

Riktigt goda chokladkakor med mörk choklad fyllda med härlig kola, och strösslade med lite havssalt. Sega och lite kladdiga!

4.5 av 5 (8 recensioner)

Ingredienser

Saltade kolachokladkakor

  • Ger 18 stora kakor
  • 90 gram rumstempererat smör
  • 1,1 dl strösocker
  • 1,1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/8 tsk salt
  • 2 msk mjölk
  • 3,5 dl hackad mörk choklad
  • 18 st chokladöverdragna kolor (t.ex. Werthers original)
  • Havssalt

Gör såhär

  1. Blanda smöret till en krämig konsistens.
  2. Tillsätt socker och blanda till en fluffig smet.
  3. Blanda i ägg och vaniljextrakt.
  4. Sikta mjöl, kakao, bikarbonat och salt i en separat skål.
  5. Blanda sakta ner de torra ingredienserna i smeten.
  6. Tillsätt mjölk och vänd sedan ner den hackade chokladen.
  7. Ställ in degen i kylen i ca 2 timmar.
  8. Värm ugnen till 175 grader och lägg bakplåtspapper eller en silikonmatta på en bakplåt.
  9. Ta ungefär 2 msk deg och dela i två delar. Rulla till två bollar.
  10. Tryck in en kola i den ena bollen och täck sedan över den med den andra bollen. Nyp ihop kanterna och platta till något. Upprepa med resten av degen och 18 st kolor.
  11. Strö över lite havssalt på kakorna.
  12. Grädda i ca 12-13 minuter. Kakorna kommer att verka ofärdiga och vara lite mjuka. Låt svalna på plåten i ca 5 minuter innan du flyttar över kakorna på galler.
  13. Förvara i lufttät burk så håller de upp till 7 dagar.
Kategorier Choklad - ReceptSmåkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se