Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Scones med jordgubbar

Scones passar lika bra till frukost som till eftermiddagsfikat. Dessa somriga scones innehåller jordgubbar och är riktigt goda!

4 av 5 (2 recensioner)

Goda scones med jordgubbar.

Ingredienser

Jordgubbsscones

  • ca 20 st
  • 7,5 dl mjöl
  • 4 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • 60 gram smör
  • 3 dl mjölk
  • 250 gram jordgubbar i bitar
  • Lite mjölk till pensling
  • Färskost och jordgubbsmarmelad till servering

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 220 grader (200 grader varmluftsugn). Smörj en plåt och pudra med lite mjöl.
  2. Sikta mjöl, socker och salt i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda tills du får en smulig deg.
  3. Tillsätt mjölken och hälften av jordgubbarna. Använd en slev och blanda snabbt ihop till en mjuk deg.
  4. Häll ut degen på ett lätt mjölat underlag och knåda 3-4 gånger, eller tills du fått en slät deg. OBS! Knåda inte för länge, då får du hårda scones!
  5. Rulla bollar och pressa ut dem till ca 6 cm rundlar på plåten. Pensla med mjölk.
  6. Grädda i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt vila under kökshandduk i 10 minuter.
  7. Servera med färskost, jordgubbsmarmelad och jordgubbarna som blev över!

Lyckas med mat tipsar!

  • Prova byta ut jordgubbarna till ditt favoritbär! Eller tillsätt flera olika sorters bär. Du kan även utesluta bär helt.
  • Vill du göra scones nu, frysa in och baka senare? Följ receptet till den punkt då sconsen är redo att gräddas, pensla dem inte med mjölk. Frys dem på bakplåten, ta sedan av dem från bakplåten och linda in dem i en lufttät plastpåse. Grädda dem sedan sedan vid tillfälle, t.ex. till frukost!
Kategorier FrukostbrödMatbröd

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se