•  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Seg Brownie toppad med pekannötskaramell

Seg brownie där chokladens beska möter karamellsåsens sötma.

3.6 av 5 (5 recensioner)

Den här kakan är to die for! Härlig chokladbrownie med ett segt täcke av kola och pecannötter. En riktig vinnare på dessertbordet!

Ingredienser

  • Receptet ger 10-12bitar, tillagning 1Timme
  • 1,2 dl strösocker
  • 1,2 dl mörkt muskovadosocker
  • 90 gram smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1,8 dl bra kakao
  • 0,6 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 krm bakpulver
  • 2,4 dl mörk 70 % choklad
  • Karamell
  • 1,6 dl strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 60 gr smör
  • 45 gr grädde
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 60 gr pekannötter grovt hackade

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 175°C och smörj en ugnsform som är 25 x 20 cm (om du vill kan formen fodras med bakplåtspapper så bakverket kan lyftas ut enkelt).
  2. Blanda socker och smör och kör försiktigt i mikrovågsugn tills smöret smält. Låt svalna något. Tillsätt äggen och vanilj.
  3. Blanda kakao, mjöl, salt och bakpulver och rör ned i smörblandningen, blanda tills smeten är slät. Rör ned hackad choklad (eller chokladknappar)
  4. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i 30 minuter.
  5. Blanda socker och sirap och låt blandningen puttra på medelvärme på spisen under omrörning. Blandningen kommer att smälta, den blir honungsfärgad och snart får den en mörkare karamellfärg.
  6. Så snart den är karamellfärgad, tillsätt smöret. Tillsätt grädden och rör om väl tills bubblandet avtar. Tillsätt salt, nötter och vanilj. Ställ åt sidan för att svalna.
  7. När karamellkrämen har svalnat tillräckligt länge, är tjock men ändå hällbar slår du krämen över din brownie. Om smeten stelnat kan du värma upp den igen tills den är hällbar igen.

Lyckas med mat tipsar!

  • Byt ut pecannötterna mot t.ex. jordnötter om du vill ha en lite annan smak på kakan.
Kategorier Småkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8566 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se
Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt