I ett samarbete med oss på Lyckas med mat har Amélie Almén gjort denna läckra semmelsockerkaka i en sockerkaksform från Patisse som ger sockerkakan en riktigt vacker form!
Här tipsar bagaren hur man gör egen Mandelmassa.
Ingredienser
- 100 g smör
- 1 1/2 dl mjölk
- 3 ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 2 tsk kardemumma
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 75 gram mandelmassa
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°C.
-
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Tag kastrullen åt sidan och låt svalna.
-
Vispa ägg och socker vitt & pösigt med elvisp.
-
Tillsätt kardemumma, bakpulver och mjöl. Rör om försiktigt och häll sedan i mjölkblandningen under omröring.
-
Häll över smeten i en bröad sockerkaksform.
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-33 minuter.
-
Tag ut och låt svalna.
-
Dela kakan på mitten & bred ut mandelmassa och spritsad grädde. Montera kakan och pudra florsocker på toppen.
Nöjd!
Alltid snabba leveranser och prisvärda produkter!