Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Gravlaxsås - Hovmästarsås

Senapssås är ett klassiskt tillbehör till gravad lax, går inte att vara utan på julbordet.

5 av 5 (1 recension)

Gravlaxsås - Hovmästarsås

  • Förberedelser: ca 5 minuter.
  • Tillagning ca: ca 5 minuter
  • Klart på: 10 minuter
  • 4-6 portioner
  • Fisk
Uppskattat näringsvärde per 100 gram glutenfri hovmästarsås
  • 220 kcal

Ingredienser

  • 1 dl matolja
  • 3 msk senap
  • 2 msk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl hackad färsk dill
  • vitpeppar
  • salt

Så här gör du gravlaxsåsen

  1. Blanda senap, socker och vinäger. Tillsätt oljan droppvis under vispning (använd elvisp).
  2. Blanda i dill och smaka av med salt och peppar
  3. Om olja tillsätts för fort kan såsen lätt skära sig.

Lyckas med mat tipsar!

  • Prova byta ut en del av senapen mot dijonsenap!
  • Hacka ner andra öreter än dill.
  • Smaksätt såsen med lite Gin.
  • Om gravlaxsåsen skär sig börja om med lite ny senap och vinäger.
  • Täank på att alla ingredienser ska hålla samma temperatur.
  • Blir såsen för tjock späd med lite vatten.
  • Blir såsen tunn vispa i mer olja
  • Servera till en god gravad lax.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Recept på Julmat

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8705 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se