Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Siffertårtor - Nummertårtor

Vackert spritsade siffertårtor dekorerade med maränger, macarones, godis, frukt, bär och massor av annat gott! Siffertårtor är roliga att göra, goda att äta och vackra att titta på. Använd fantasin och baka goda tårtor till födelsedagsbarnet.

4.13 av 5 (8 recensioner)

Baka Siffertårta

Siffertårtor är perfekta att baka till någon födelsedagen eller jubilaren. Använd en bakform med rätt siffra/siffror eller rita upp siffrorna på bakplåtspapper och använd som mall. Gör en tårtbotten i långpanna, rulltårtsbottnar eller marängbotten.

Dekorera tårtan med blommor, frukter, bär, macarones, maränger eller något annat gott. Spritsa på grädde i olika färger och med olika tyllar för att skapa vackra effekter.

Lyckas med mat tipsar

  • Istället för en siffertårta kan du testa göra en bokstavstårta.
  • Fyll tårtan med lemoncurd, din favoritsylt, bär, philadelphiaost, grädde, vaniljkräm eller någon annan favoritsmak.
  • Är det sommar? Gå ut i trädgården och hämta in lite blommor och dekorera tårtan med.
  • Använd flera olika tyllar för att spritsa fina mönster på tårtan.

Vad är en siffertårta?

En siffertårta, eller nummertårta som det också kallas, är en tårta formad som en siffra. Den kan göras med mördeg, vanlig tårtbotten eller marängbotten och dekoreras och smaksättas precis som du själv önskar. En siffertårta är enkel att baka och kan bli hur snygg som helst.

Låt dig inspireras av några kreativa bidrag som har varit med och tävlat i Årets Tårtmästare.

Somrig siffertårta

Somrig siffertårta

Bidrag inskickad av Lina Jungell till Årets Tårtmästare 2019

"Vaniljbottnar, spritsad med enchanted cream smaksatt med lime o hallon dekor är marsipan."

Kalasig nummertårta

Kalasig nummertårta

Bidrag inskickad av Serpil Pek till Årets Tårtmästare 2019

"Botten är gjord enligt vanlig rulltårterecept toppad med flagad mandel. Två plåtar. Jag gjorde en mall på siffran 1 på bakplåtspapper och klippte ut ettan. Med hjälp av mallen skar jag mina tårtbotten med hjälp av en pizzaskärare. Sen har jag fyllt ena lagret med sylt, skivade jordgubbar och ”glasskräm” som jag har spritsat, som är gjord på vispad grädde och marsanpulver. Sedan ett till lager tårtbotten och toppar med vispad grädde med pyttelite bakpulver för att få fast grädde. Även grädden spritsar jag med en rund tyll. Slutligen har jag dekorerat tårtan med olika sorters godis, små djurfigurer, choklad, blommor, egengjorda maränger som jag färgat blå med karamellfärg, macarones, blåbär och strössel."

Unic ett

Siffertårta Unic Ett

Bidrag inskickad av Malin Brixvi till Årets Tårtmästare 2019

En mjuk vaniljbotten med len hallon/Philadelphiamousse och vit chokladmousse klickar mellan lagren. Dekorerat med mini donuts, maräng, smörkräm, marsipan, choklad och äkta rosor."

Siffertårta

Siffertårta enhörning

Bidrag inskickad av Rayan Nyberg till Årets Tårtmästare 2019

"Vaniljbottnar utskurna till en femma. Tårtan är fylld med drottningsylt och spritsad med vitchokladganache. Tårtan är dekorerad med macarons, blommor och fjärilar i sockerpasta, maränger, strössel och godis." Bilden är inskickad av Rayan Nyberg.

2-årstårta i blå nyanser

Siffertårta 2 år

Bidrag inskickad av Dagmar till Årets Tårtmästare 2019

"Bottnarna består av ”3 lika”-bottnar. Fyllningen består av så kallad ”fluff” gjord på vispgrädde och Wertherskolor. Mellan tårtbottnarna finns det även färsk ekologisk mango, i lagom stora bitar. Tårtan är dekorerad med hembakade blåbärsmacarons, egengjorda klubbor av isomalt, blåbär, björnbär och petunior."

Födelsedagstårta

Födelsedagstårta Siffra

Bidrag inskickad av Aneri Patel till Årets Tårtmästare 2019

"Denna siffertårta är gjord på en chokladmördegsbotten med mandelmjöl, fylld med en färskostmousse med Dulceychoklad. Tills sist är den dekorerad med macarons spraymålade med ätbar guldfärg, krysantemeum, blåbär och oxalis." Bilden är inskickad av Aneri Patel.

Dirty thirty

Siffertårta Dirty Thirty

Bidrag inskickad av Josephine Nilsson till Årets Tårtmästare 2019

"Tårtan är gjord av red velvet bottnar. På understa lagret finns rårörda hallon och whipped cream cheese frosting. Översta lagret består av whipped cream cheese frosting, guld från lyckasmedmat och hemmagjorda maränger i olika former."

2-årstårta i gröna nyanser

Siffertårta tvåa grön

Bidrag inskickad av Dagmar till Årets Tårtmästare 2019

"Bottnarna består av ”3 lika”-bottnar. Fyllningen består av så kallad ”fluff” gjord på vispgrädde och Wertherskolor. Mellan tårtbottnarna finns det även färska hackade jordgubbar. Tårtan är dekorerad med hembakade limemacarons, hemgjorda maränger, färska jordgubbar, mini-kiwis, jordgubbsblommor och figurer utstansade i marsipan."

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se