Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Sjulagerskaka

Sjulagerskakan är föregångaren till tiolagerskakan, och är en seg och lite kladdig kaka med smak av kola, kokos och choklad. Du kan variera kakan genom att byta ut valnötterna mot andra nötter och t.ex. mörk choklad mot vit eller ljus choklad – välj det du gillar bäst! Servera gärna kakan med vaniljglass.

3.4 av 5 (5 recensioner)

Ingredienser

Sjulagerskaka

  • Ger 30-35 bitar
  • 120 gram smör
  • 200 gram Digestive
  • 300 gram mörk choklad (chokladknappar eller hackad choklad)
  • 300 gram hackad Dumle
  • 2 dl kokosflakes (går lika bra med riven kokos)
  • ca 300 gram hackade valnötter, eller andra nötter
  • 2 burkar karamelliserad mjölk (eller 2 burkar sötad kondenserad mjölk som kokats till en kolasås)

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en bakform, ca 28*18 cm, alternativt klä den med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull och blanda i krossade Digestive-kex. Häll blandningen i formen och pressa till en fast botten.
  4. Lägg i ett lager mörk choklad, ett lager Dumle, ett lager kokos och ett lager valnötter.
  5. Värm den karamelliserade mjölken i micron någon minut så blir den lättare att hälla. Bred sedan ut den i ett jämnt lager över kakan.
  6. Grädda i förvärmd ugn i ca 25-30 minuter.
  7. Låt svalna i formen och skär i rutor. Förvaras i kyl och serveras rumstempererad. Som med mycket annat blir den här kakan bara godare om den får stå någon dag!
Kategorier Choklad - ReceptSmåkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8725 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se