Ingredienser
- 75 g rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 5-6 dl mjöl
- Rivet skal från 1-2 apelsiner
- 2 msk apelsinsaft
- 75 g hackad mörk choklad, 70%
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Rör smör och socker. Tillsätt äggen och vispa. Riv ner skalet från 1-2 apelsiner och pressa i två matskedar apelsinsaft. Blanda mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och chokladen och rör ner i smeten.
-
Dela degen i fyra delar och rulla till längder, ca 1 ½ cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut rullarna ur ugnen och skär i bitar.
-
Sänk ugnstemperaturen till 80-100 grader och torka skorporna i ca 45-60 minuter.
-
Receptet på dessa goda skorpor har vi fått från Rut Sundén.
Lyckas med mat tipsar!
- Byt ut chokladen mot mjölkchoklad om du föredrar det!
Snabb leverans
Allt var till belåtenhet och med snabb leverans!