•  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Apelsinskorpor med choklad

Riktigt goda skorpor som påminner om italienska biscotti, dock utan mandel så dessa små godbitar passar även de som är allergiska mot mandel.

3.5 av 5 (4 recensioner)

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 5-6 dl mjöl
  • Rivet skal från 1-2 apelsiner
  • 2 msk apelsinsaft
  • 75 g hackad mörk choklad, 70%
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör och socker. Tillsätt äggen och vispa. Riv ner skalet från 1-2 apelsiner och pressa i två matskedar apelsinsaft. Blanda mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och chokladen och rör ner i smeten.
  3. Dela degen i fyra delar och rulla till längder, ca 1 ½ cm tjocka. Lägg på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Ta ut rullarna ur ugnen och skär i bitar.
  4. Sänk ugnstemperaturen till 80-100 grader och torka skorporna i ca 45-60 minuter.
  5. Receptet på dessa goda skorpor har vi fått från Rut Sundén.

Lyckas med mat tipsar!

  • Byt ut chokladen mot mjölkchoklad om du föredrar det!
Kategorier Småkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8566 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se
Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt