Skurna Chokladkakor

Betyg: 3.83 av 5 (6 röster)

Enkla och goda chokladsnittar med lite pärlsocker på toppen. En riktig klassiker på kakafatet och en perfekt munsbit till kaffet eller saften!

Skurna Chokladkakor

Dessa små kakor är en klassiker på kakfatet! Chokladsnittar eller skurna chokladkakor älskas av både stora och små och är inte alls svåra att baka. Sega chokladsnittar är gott till kaffe, saft eller ett iskallt glas mjölk! Fyll kakburken med småkakor så är du alltid redo när du får oväntat besök!

Ingredienser

Skurna chokladkakor

  • 200 g smör
  • 2 ½ dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Gör såhär

  1. Ugnstemperatur 200°C eller 175°C i varmluftsugn
  2. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
  3. Dela degen i sex delar.
  4. Forma delarna till rullar och lägg tre rullar på varje plåt klädd med bakplåtspapper eller direkt på smord plåt. Platta till dem lite.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Medan de är lite varma skär du dem i två cm breda, sneda bitar.

Lyckas med mat tipsar!

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Småkakor



8416 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Julia 2020/12/01
Nöjd!
Nöjd!
Julia 2020/12/01
Nöjd!
Mycket nöjd!
Bengt Andersson 2020/12/01
Diskställ
Perfekt diskställ
Björn A 2020/12/01
Snabba ryck
Leverans dagen efter beställning!
Ann 2020/12/01
Chokladknappar
Köpte 3 sorter, alla lika goda med olika smakupplevelser. Nu ska här göras julgodis

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här