Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Skurna pepparkakor

Gör gärna pepparkaksdegen dagen innan du bakar dessa pepparkakor då hinner smakerna från kryddorna gifta sig med varandra.

0 av 5 (0 recensioner)
Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl rörsockersirap
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl mandelmjöl
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Rör strösocker, farinsocker och smör smidigt, gärna med elvisp eller köksassistent.
  3. Blanda ner sirap, bikarbonat, ingefära, nejlika, kanel och salt.
  4. Hacka mandeln grovt och rör ner även den.
  5. Blanda ner mjölet, lite i taget, tills du får en jämn smet.
  6. Ta upp degen på bakbord, tryck ihop och forma till två avlånga rullar, ca 3-4 cm i diameter.
  7. Linda in rullarna i plastfolie eller bakplåtspapper och låt vila i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten.
  8. Ta fram rullarna och skär i tunna skivor (3-4 mm)med en vass kniv. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 7-8 minuter, kyl på galler. Skurna pepparkakor går bra att frysa.
  • Gör gärna pepparkaksdegen dagen innan du bakar dessa pepparkakor då hinner smakerna från kryddorna gifta sig med varandra.

Lyckas med mat tipsar!

  • Toppa gärna pepparkakorna med en citronkräm.
Kategorier Pepparkakor

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se