Smuldeg - grundrecept

En god och enkel smuldeg till alla sorters smulpajer - välj den frukt eller de bär du tycker bäst om.

Smuldeg - grundrecept

Ingredienser

Smuldeg – grundrecept

  • Ger ca 8 portioner
  • 125 gram rumstempererat smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • Valfria frukter eller bär

Gör så här

  1. Blanda smör, socker och mjöl till en grynig massa. Det går bra att göra smuldeg någon dag i förväg och förvara den i kylen.
  2. Frukten eller bären placerar du på botten i en smord form, sockra eventuellt om du har syrliga frukter eller bär, som t.ex. rabarber, och strö sedan över smuldegen. Har du "blöta" bär till exempel blåbär så strö en matsked maizenamjöl eller potatismjöl över bären.
  3. Grädda pajen i 225 grader i ca 20 minuter, eller tills den fått fin gyllenbrun färg. Servera pajen med en god vaniljsås eller vaniljglass.

Smuldeg med kanel och pecan

Underbart recept med pecannötter och farinsocker som ger en härlig crunch!

Ingredienser

Smuldeg med kanel och pecan

  • 100 g smör
  • 2,4 dl vetemjöl
  • 1,8 dl farinsocker
  • 1 tesked kanel
  • ¼ tesked salt

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, farinsocker, kanel och salt i en skål.
  2. Tillsätt smöret i bitar och knåda ihop.
  3. Blanda sist i pecannötterna.
  4. Strö smuldegen över fyllningen.
  5. Grädda i ca 20 minuter i 225 grader.

Smuldeg med mandlar

Smuldeg med en härlig crunch och mandelsmak. Passar superbra till t.ex. körsbär!

Ingredienser

Smuldeg med mandlar

  • 1,1 dl hackade mandlar
  • 1,1 dl farinsocker
  • 0,8 dl havregryn
  • 0,8 dl mjöl
  • 6 msk smör

Gör så här

  1. Sätt mandlar, farinsocker, havregryn, mjöl och salt i en stor skål och blanda ihop.
  2. Skär smöret i kuber och arbeta in i mandelblandningen med fingrarna.
  3. Täck över och sätt i kyl i ca 15 minuter innan du strör det över fyllningen.
  4. Grädda i ca 20 minuter i 225 grader.

Smuldeg med kokos

Riktigt god smuldeg med härlig kokossmak som passar superbra ihop med blåbär!

Ingredienser

Smuldeg med kokos

  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl rörsocker
  • ca 1 dl kokos

Gör så här

  1. Sätt mjöl, rörsocker och kokos i en skål och blanda ihop.
  2. Skär smöret i kuber och arbeta in i kokosblandningen med fingrarna.
  3. Strö smuldegen över fyllningen och grädda ca 20 min i 225 grader.

Smuldeg med ballerina

God och knaprig smulpaj med Ballerinakakor och råsocker i smuldegen.

Ingredienser

Smuldeg med ballerina

  • 125 gram rumstempererat smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl rörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 8 st Ballerinakakor

Gör så här

  1. Blanda smör, mjöl och socker till en smulig massa.
  2. Hacka Ballerinakakorna och blanda dem med smuldegen.
  3. Strö smuldegen över fyllningen.
  4. Grädda smulpajen i ca 20-25 minuter i 225 grader.

Lyckas med mat tipsar!

  • Pröva att byta ut en del av mjölet mot müsliflingor, havregryn, kokos, smulade favoritkex eller cornflakes för att variera din smulpaj. Älskar du choklad? Hacka ner 50 gram favoritchoklad i din smuldeg!
  • För att få ett täcke med crunch kan du strö ett lager med socker på smuldegen innan du gräddar pajen.

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept , Smulpaj

Dela

6676 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Eva 2018/04/19
Bra
Smidigt och snabbt
Nadja 2018/04/18
Beställning
Hej. Jag är jättenöjd med allt jag fått! Det finns allt hos er som man behöver. Tack så mycket. Kommer att beställa...
Wam 2018/04/18
Toppen
Älskar denna butik
Emma 2018/04/18
bäst på service
Bäst
Stina 2018/04/18
Beställning
Fantatisk service av trevliga människor! Min beställning klantades bort av Postnord och utan mankemang skickade de...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.77