Ingredienser
Smulpaj med äpple och ballerina
- Ger ca 8 portioner
- Smuldeg
- 125 gram rumstempererat smör
- 1/2 dl strösocker
- 1/2 dl rörsocker
- 2 dl vetemjöl
- 8 st Ballerinakakor
- Fyllning
- 2 äpplen
- Skalet från en lime, endast de gröna
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Blanda smör, mjöl och socker till en smulig massa.
-
Hacka Ballerinakakorna och blanda dem med smuldegen.
-
Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord pajform eller springform.
-
Riv över limeskal.
-
Strö över smuldegen.
-
Grädda smulpajen i ca 20-25 minuter.
Lyckas med mat tipsar!
- Smulpaj går att förbereda och frysa in, för att vid serveringstillfället tinas upp en stund och sedan gräddas.
fru
Än så länge så är det bra