Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Smulpaj med äpple och Ballerina

God och knaprig smulpaj med Ballerinakakor och råsocker i smuldegen. Äpplen och limeskal som fyllning gör pajen fräsch och smakrik. Servera gärna med en god vaniljsås eller vaniljglass.

2.8 av 5 (5 recensioner)

Smulpaj med äpple och Ballerina

  • Förberedelser: 10 minuter.
  • Tillagning ca: 20 minuter
  • Klart på: 30 minuter
  • Receptet ger 8-10 portioner
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram smulpaj
  • 260 kcal

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 125 gram rumstempererat smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl rör eller muscovadosocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 8 st Ballerinakakor
  • Fyllning
  • 2 äpplen
  • Skalet från en lime, endast de gröna

Så här gör du Smulpaj ballerinakakor

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, mjöl och socker till en smulig massa.
  3. Hacka Ballerinakakorna och blanda dem med smuldegen.
  4. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord pajform eller springform.
  5. Riv över limeskal.
  6. Strö över smuldegen.
  7. Grädda smulpajen i ca 20-25 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Smulpaj går att förbereda och frysa in, för att vid serveringstillfället tinas upp en stund och sedan gräddas.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier EfterrättspajPajreceptSmulpaj

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se