Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Smulpaj med äpple och Ballerina

God och knaprig smulpaj med Ballerinakakor och råsocker i smuldegen. Äpplen och limeskal som fyllning gör pajen fräsch och smakrik. Servera gärna med en god vaniljsås eller vaniljglass.

2.8 av 5 (5 recensioner)

Ingredienser

Smulpaj med äpple och ballerina

  • Ger ca 8 portioner
  • Smuldeg
  • 125 gram rumstempererat smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl rörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 8 st Ballerinakakor
  • Fyllning
  • 2 äpplen
  • Skalet från en lime, endast de gröna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, mjöl och socker till en smulig massa.
  3. Hacka Ballerinakakorna och blanda dem med smuldegen.
  4. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord pajform eller springform.
  5. Riv över limeskal.
  6. Strö över smuldegen.
  7. Grädda smulpajen i ca 20-25 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Smulpaj går att förbereda och frysa in, för att vid serveringstillfället tinas upp en stund och sedan gräddas.
Kategorier EfterrättspajPajreceptSmulpaj

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8568 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se