Smulpaj med äpple och Ballerina

God och knaprig smulpaj med Ballerinakakor och råsocker i smuldegen. Äpplen och limeskal som fyllning gör pajen fräsch och smakrik. Servera gärna med en god vaniljsås eller vaniljglass.

Smulpaj med äpple och Ballerina

Ingredienser

Smulpaj med äpple och ballerina

  • Ger ca 8 portioner
  • Smuldeg
  • 125 gram rumstempererat smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl rörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 8 st Ballerinakakor
  • Fyllning
  • 2 äpplen
  • Skalet från en lime, endast de gröna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, mjöl och socker till en smulig massa.
  3. Hacka Ballerinakakorna och blanda dem med smuldegen.
  4. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord pajform eller springform.
  5. Riv över limeskal.
  6. Strö över smuldegen.
  7. Grädda smulpajen i ca 20-25 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Smulpaj går att förbereda och frysa in, för att vid serveringstillfället tinas upp en stund och sedan gräddas.

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept , Smulpaj

Dela



7311 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Charlotta... 2019/02/15
Madeleinebakform
Enkelt att beställa, och snabb leverans. Väl inpackad . Bra! En trevlig sida med mycket varierande bak-och...
Carina 2019/02/11
Bakformar easy layers
Smidig användning av smalare formar. Man slipper skära tårtbotten i I lika raka delar. Man använder varje bottnen...
Thessan 2019/02/10
Snabb Leverans
Snabb leverans, välpaketerat, nöjd med varorna! Blev en jätte fin Unicorn Tårta
Kristin 2019/02/09
Toppen
Jättenöjd, beställda varor kommer fort. Jättenöjd med varorna jag beställt.
Jessica 2019/02/09
Tack!
Tack för snabb leverans och fantastiskt fina grejer ! Det var precis som jag tänkt mig ! Ifrån denna sida ska jag...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.61