Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Smulpaj med äpple och mandelmassa

En enkel smulpaj med äpple och mandelmassa, med fräsch smak av citron. Smulpaj med äpple serveras med fördel varm med t.ex. vaniljsås eller vaniljglass!

3.54 av 5 (35 recensioner)

Smulpaj med äpplen tillsammans med mandelmassa och citron ger en härligt söt men samtidigt syrlig äppelpaj. Den här äppelpajen är enkel att lyckas med och väldigt god att servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Lyckas med mat tipsar!

  • Smulpaj med äppelsmak blir extra god om du ringlar sirap på äpplena och adderar kardemumma och kanel i degen.
  • Du kan gärna skiva hälften av äpplena tunt och den andra hälften kan du dela i små kuber så blir det lite variation i äppelpajen.
  • Har du mycket äpplen? Då är en bra äppelskalare/äppelsvarv ett riktigt bra redskap att ha hemma!

Smulpaj med äpple och mandelmassa

Ger ca 8 portioner

Tillagningstid ca 45 minuter

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • Fyllning
  • 2 äpplen
  • Kanel
  • Rivet skal från en citron
  • 100 gram mandelmassa

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, socker och mjöl till en grynig massa.
  3. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i botten på en pajform eller en springform.
  4. Strö kanel över äpplena.
  5. Riv över citronskal och mandelmassa.
  6. Strö över smuldegen.
  7. Grädda smulpajen i ca 20 minuter.
  8. Servera din smulpaj med äpple medan den fortfarande är varm, tillsammans med en god vaniljsås eller vaniljglass.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier EfterrättspajPajreceptSmulpaj

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8578 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se