
Smulpaj med äpplen tillsammans med mandelmassa och citron ger en härligt söt men samtidigt syrlig äppelpaj. Den här äppelpajen är enkel att lyckas med och väldigt god att servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Lyckas med mat tipsar!
- Smulpaj med äppelsmak blir extra god om du ringlar sirap på äpplena och adderar kardemumma och kanel i degen.
- Du kan gärna skiva hälften av äpplena tunt och den andra hälften kan du dela i små kuber så blir det lite variation i äppelpajen.
- Har du mycket äpplen? Då är en bra äppelskalare/äppelsvarv ett riktigt bra redskap att ha hemma!
Smulpaj med äpple och mandelmassa
Ger ca 8 portioner
Tillagningstid ca 45 minuter
Ingredienser
- Smuldeg
- 125 gram rumsvarmt smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- Fyllning
- 2 äpplen
- Kanel
- Rivet skal från en citron
- 100 gram mandelmassa
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Blanda smör, socker och mjöl till en grynig massa.
-
Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i botten på en pajform eller en springform.
-
Strö kanel över äpplena.
-
Riv över citronskal och mandelmassa.
-
Strö över smuldegen.
-
Grädda smulpajen i ca 20 minuter.
-
Servera din smulpaj med äpple medan den fortfarande är varm, tillsammans med en god vaniljsås eller vaniljglass.
Kategorier
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrättspaj
- Frosting och Mousser
- Grillrecept
- Julgodis
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins
- Småkakor
- Ostpaj
- Pajrecept
- Recept på Julmat
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskmat
- Smoothie
- Smulpaj
- Sötsaker
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Samarbeten
Paradiset för oss baknördar
Gediget, stort utbud för mig som är baknörd! Blixtsnabb levererans! Och samarbetsvillig kundtjänst när något gått...