Smulpaj med blåbär och kokos

Smulpaj med blåbär och vit choklad som fyllning och kokos och rörsocker i smuldegen. Servera smulpajen med vaniljsås eller vaniljglass.

Smulpaj med blåbär och kokos

Smulpaj blåbär

Vem gillar inte blåbärspaj? Smulpaj går snabbt att slänga ihop och brukar uppskattas av gästerna. Med blåbär i blir det sällan misslyckat. Kanske har du till och med plockat dina egna blåbär. Att använda just blåbär är bra för att det är lätt att få tag på för oss svenskar. Du kan antingen plocka bären själv, eller enkelt gå och köpa dem i affären. Det finns alltid att få tag på. Blåbär innehåller väldigt mycket antioxidanter, något som kan skydda oss mot sjukdomar. De är dessutom mycket näringsrika och innehåller få kalorier.

Lyckas med mat tipsar!

  • Frysta eller färska bär till smulpaj? Båda funkar fint. Undvik vattniga bär genom att blanda dem med ett par matskedar potatismjöl.
  • Vill du lyxa till det lite extra? Gör hemmagjord vaniljsås.
  • Smulpaj är perfekt att göra i portionsformar. Ett trevligt sätt att servera efterrätten på.
  • Vaniljyoghurt eller kvarg med vaniljsmak är gott att servera till pajen.

Smulpaj med blåbär tillsammans med vit choklad är en dröm för smaklökarna. Det syrliga möter det söta och tillsammans med vaniljsås eller grädde blir pajen en efterrätt som du kommer vilja göra många gånger. Smulpajen innehåller inte så många ingredienser och den är lätt att slänga ihop om du får oväntat besök eller bara är väldigt sugen på smulpaj med blåbär i.

Smulpaj med blåbär och kokos

8 Portioner

Tillagningstid: 45 Minuter

Ingredienser

Smuldeg

  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl rörsocker
  • ca 1 dl kokos

Fyllning

  • 400 gram blåbär
  • 100 gram vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, rörsocker, mjöl och kokos till en grynig massa.
  3. Lägg blåbären i botten på en pajform eller springform. Om du använder frysta blåbär bör du blanda dem med lite potatismjöl först, för att förhindra att pajen blir blöt.
  4. Hacka vit choklad och strö den över blåbären.
  5. Strö över smuldegen.
  6. Grädda smulpajen i ca 20-25 minuter.

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept , Smulpaj

Dela



7708 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Malin 2019/11/21
Nöjd kund!
Bra utbud på hemsidan och snabb leverans!
Maria Krailo 2019/11/20
.
Snabb leverans. Bra kvalitet på grejer. Jag är väldigt nöjd med min beställning. Tack.
Sara 2019/11/20
Supersnabb leverans!!!
Mycket extra beröm för supersnabb leverans. Beställde varor sent en torsdag och grejerna skickades på fredagen!
annsophie 2019/11/20
toppbetyg
bra service och snabb leverans, dock lite svårt att få begrepp om storleken på silkonformarna fastän jag satt med...
Anki johansson 2019/11/19
219360
Snabb service

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.48