Smulpaj med blåbär och kokos

Betyg: 5 av 5 (3 röster)

Smulpaj med blåbär och vit choklad som fyllning och kokos och rörsocker i smuldegen. Blåbärspajen är enkel att slänga ihop och uppskatad av både stora och små. Servera blåbärspajen med vaniljsås eller vaniljglass.

Smulpaj med blåbär och kokos

Enkel blåbärspaj

Vem gillar inte blåbärspaj? Smulpaj går snabbt att slänga ihop och brukar uppskattas av gästerna. Med blåbär i blir det sällan misslyckat. Kanske har du till och med plockat dina egna blåbär. Att använda just blåbär är bra då det är lätt att få tag på för oss svenskar. Du kan antingen plocka bären själv, eller köpa dem i affären. Blåbär innehåller väldigt mycket antioxidanter, något som kan skydda oss mot sjukdomar. De är dessutom mycket näringsrika och innehåller få kalorier.

Lyckas med mat tipsar!

  • Frysta eller färska bär till smulpaj? Båda funkar fint. Undvik vattniga bär genom att blanda dem med ett par matskedar potatismjöl.
  • Vill du lyxa till det lite extra? Gör hemmagjord vaniljsås.
  • Smulpaj är perfekt att göra i portionsformar. Ett trevligt sätt att servera efterrätten på.
  • Blötlägg kokosen i vatten eller sockerlag i ca 30 minuter. 1 dl kokos blötläggs i ca 3 msk vätska. Då riven kokos är torkad kommer kokossmaken fram mer om den blötläggs.
  • Servera smulpajen med glass, vaniljsås, grädde eller lite vispad crème fraîche.
  • Vaniljyoghurt eller kvarg med vaniljsmak är också gott att servera till pajen.

Smulpaj med blåbär tillsammans med vit choklad är en dröm för smaklökarna. Det syrliga möter det söta och tillsammans med vaniljsås eller grädde blir pajen en efterrätt som du kommer vilja göra många gånger. Smulpajen innehåller inte så många ingredienser och den är lätt att slänga ihop om du får oväntat besök eller bara är väldigt sugen på smulpaj med blåbär i.

Vi har samlat våra favoritrecept på smuldeg som du kan använda dig av om du vill testa någon ny variant.

Smulpaj med blåbär och kokos

8 Portioner

Tillagningstid: 45 Minuter

Ingredienser

Smuldeg

  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl rörsocker
  • ca 1 dl kokos

Fyllning

  • 400 gram blåbär
  • 100 gram vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blötlägg kokosen i ca 3 msk vatten eller sockerlag och låt stå och dra i ca 30 minuter.
  3. Blanda smör, rörsocker, mjöl och kokos till en grynig massa.
  4. Lägg blåbären i botten på en pajform eller springform. Om du använder frysta blåbär bör du blanda dem med lite potatismjöl först, för att förhindra att pajen blir blöt.
  5. Hacka vit choklad och strö den över blåbären.
  6. Strö över smuldegen.
  7. Grädda smulpajen i ca 20-25 minuter.

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept , Smulpaj



8144 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Åsa 2020/08/06
Supernöjd
Jättenöjd med min beställning. Snabb och smidig leverans. Färgerna är toppen och dryga
Anit Holmbom 2020/08/06
Följesedel 266417
Jag tycker ni har bra service och bra bemötande i butiken. Har inte hunnit provat allt jag beställde men de jag har...
Nina Johansson 2020/08/05
Såpbubblor bröllop
Ser jättefina ut. Otroligt snabb leverans. Ser fram emot dennstora dagen få de ska testas
Marie Lybark 2020/08/05
Order 266000
Snabb leverans och jättetrevligt bemötande och service vid retur.
Maria 2020/08/05
Snabb leverans
Bra kvalitet och snabb leverans!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här