Smulpaj med hallon och mango

Betyg: 4 av 5 (2 röster)

Smulpaj med hallon och mango och smak av kardemumma. Havregryn i smuldegen gör pajen lite mer robust. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Smulpaj med hallon och mango

Ingredienser

Smulpaj med hallon och mango

  • Ger ca 8 portiner
  • Smuldeg
  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk kardemumma
  • Fyllning
  • 300-400 gram hallon och mango

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, socker, mjöl, havregryn, vaniljsocker och kardemumma till en grynig massa.
  3. Lägg hallon och mango i botten på en pajform eller springform. Om du använder frysta bär och frukter bör du blanda dem med lite potatismjöl först, för att förhindra att pajen blir blöt.
  4. Strö över smuldegen.
  5. Grädda smulpajen i ca 20 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Baka en knäckigare smulpaj genom att tillsätta lite sirap i smuldegen, eller bara ringla över sirap innan pajen åker in i ugnen. Ett annat tips är att toppa smulpajen med rörsocker. Strö på sockret innan du gräddar din smulpaj.

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept , Smulpaj



8154 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Anna 2020/08/13
Snabb leverans
Har fått min beställning. Fin chockad
Lotta Hansen 2020/08/12
Fantastisk service
En fantastisk personlig service och snabb leverans. Kan verkligen rekommendera lyckasmedmat.
Christina... 2020/08/12
Gillar er
,Ni är ett bra företag med roliga formar som jag använder till mina ljus . Kommer att fortsätta handla av er
Wiveca Westman 2020/08/12
Utmärkt
Bra service, snabb leverans. Jag kommer definitivt återkomma och handla.
Marie Lybark 2020/08/11
Order 253828
Snabb leverans som alltid !

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här