Ingredienser
Smulpaj med hallon och mango
- Ger ca 8 portiner
- Smuldeg
- 125 gram rumsvarmt smör
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 msk kardemumma
- Fyllning
- 300-400 gram hallon och mango
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200 grader.
-
Blanda smör, socker, mjöl, havregryn, vaniljsocker och kardemumma till en grynig massa.
-
Lägg hallon och mango i botten på en pajform eller springform. Om du använder frysta bär och frukter bör du blanda dem med lite potatismjöl först, för att förhindra att pajen blir blöt.
-
Strö över smuldegen.
-
Grädda smulpajen i ca 20 minuter.
Lyckas med mat tipsar!
- Baka en knäckigare smulpaj genom att tillsätta lite sirap i smuldegen, eller bara ringla över sirap innan pajen åker in i ugnen. Ett annat tips är att toppa smulpajen med rörsocker. Strö på sockret innan du gräddar din smulpaj.
fru
Än så länge så är det bra