Smulpaj med hallon och mango

Smulpaj med hallon och mango och smak av kardemumma. Havregryn i smuldegen gör pajen lite mer robust. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Smulpaj med hallon och mango

Ingredienser

Smulpaj med hallon och mango

  • Ger ca 8 portiner
  • Smuldeg
  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk kardemumma
  • Fyllning
  • 300-400 gram hallon och mango

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, socker, mjöl, havregryn, vaniljsocker och kardemumma till en grynig massa.
  3. Lägg hallon och mango i botten på en pajform eller springform. Om du använder frysta bär och frukter bör du blanda dem med lite potatismjöl först, för att förhindra att pajen blir blöt.
  4. Strö över smuldegen.
  5. Grädda smulpajen i ca 20 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Baka en knäckigare smulpaj genom att tillsätta lite sirap i smuldegen, eller bara ringla över sirap innan pajen åker in i ugnen. Ett annat tips är att toppa smulpajen med rörsocker. Strö på sockret innan du gräddar din smulpaj.

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept , Smulpaj

Dela



7227 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Eva Engström 2018/12/17
Snabba ryck
Bra där! Snabb leverans, eftersom det är en julklapp kan jag inte uttala mig om kvaliten.
Anna-Lena 2018/12/16
Snabbt
Mycket snabb leverans
Britt-Marie 2018/12/16
Mycket nöjd
Varorna uppfyllde mina förväntningar.
Göran 2018/12/16
Ny kund
Lätt att hitta på hemsidan,snabb leverans,jättenöjd
Caroline 2018/12/15
Ny kund
Super nöjd

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.67