Smulpaj med hallon och mango

Smulpaj med hallon och mango och smak av kardemumma. Havregryn i smuldegen gör pajen lite mer robust. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Smulpaj med hallon och mango

Ingredienser

Smulpaj med hallon och mango

  • Ger ca 8 portiner
  • Smuldeg
  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk kardemumma
  • Fyllning
  • 300-400 gram hallon och mango

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, socker, mjöl, havregryn, vaniljsocker och kardemumma till en grynig massa.
  3. Lägg hallon och mango i botten på en pajform eller springform. Om du använder frysta bär och frukter bör du blanda dem med lite potatismjöl först, för att förhindra att pajen blir blöt.
  4. Strö över smuldegen.
  5. Grädda smulpajen i ca 20 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Baka en knäckigare smulpaj genom att tillsätta lite sirap i smuldegen, eller bara ringla över sirap innan pajen åker in i ugnen. Ett annat tips är att toppa smulpajen med rörsocker. Strö på sockret innan du gräddar din smulpaj.

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept , Smulpaj

Dela



7130 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Jolina 2018/10/17
Toppen!
Supernöjd med produkterna och den snabba leveransen!
Lotta 2018/10/17
Snabb leverans, enkel hemsida
En hemsida där man hittar lätt och Bra priser. Snabb leverans.
Linda Sneider 2018/10/17
Superb
Enkel hemsidan, snabb bekräftelse, snabb leverans och bra paketerat. Jag skulle ge ett högre betyg, men jag har inte...
Shannon Dahl 2018/10/16
Snabb service
När jag behöver något i sista sekund kan jag alltid lita på er!
Angelica 2018/10/14
Riktigt nöjd
Bra produktutbud, snabba leveranser

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.64