Smulpaj med hallon och mango - Lyckasmedmat.se

Smulpaj med hallon och mango

Smulpaj med hallon och mango och smak av kardemumma. Havregryn i smuldegen gör pajen lite mer robust. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Smulpaj med hallon och mango

Ingredienser

Smulpaj med hallon och mango

  • Ger ca 8 portiner
  • Smuldeg
  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk kardemumma
  • Fyllning
  • 300-400 gram hallon och mango

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, socker, mjöl, havregryn, vaniljsocker och kardemumma till en grynig massa.
  3. Lägg hallon och mango i botten på en pajform eller springform. Om du använder frysta bär och frukter bör du blanda dem med lite potatismjöl först, för att förhindra att pajen blir blöt.
  4. Strö över smuldegen.
  5. Grädda smulpajen i ca 20 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Baka en knäckigare smulpaj genom att tillsätta lite sirap i smuldegen, eller bara ringla över sirap innan pajen åker in i ugnen. Ett annat tips är att toppa smulpajen med rörsocker. Strö på sockret innan du gräddar din smulpaj.

Kategorier: Efterrättspaj , Pajrecept , Smulpaj

Dela



7041 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Helene 2018/08/13
Snabb leverans och bra produkt:)
Kommer definitivt att handla fler gånger. Mycket brett utbud.
Maria Bengtsson 2018/08/13
snabb service
Lätt att beställa och varorna kom snabbt!
Pernilla 2018/08/13
Toppen!
Snabb lev som vanligt!
Rana Alhalabi 2018/08/12
perfekt
fin
Rana Alhalabi 2018/08/12
perfekt
bra

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.65