Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Smulpaj med hallon och mango

Smulpaj med hallon och mango och smak av kardemumma. Havregryn i smuldegen gör pajen lite mer robust. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

4.5 av 5 (4 recensioner)

Sulpaj med Hallon och mango

  • Förberedelser: 10 minuter.
  • Tillagning ca: 20 minuter
  • Klart på: 30 minuter
  • Receptet ger 8-10 portioner
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram smulpaj
  • 260 kcal

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk kardemumma
  • Fyllning
  • 300-400 gram hallon och mango

Så här gör du hallonsmulpaj

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör, socker, mjöl, havregryn, vaniljsocker och kardemumma till en grynig massa.
  3. Lägg hallon och mango i botten på en pajform eller springform. Om du använder frysta bär och frukter bör du blanda dem med lite potatismjöl först, för att förhindra att pajen blir blöt.
  4. Strö över smuldegen.
  5. Grädda smulpajen i ca 20 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Baka en knäckigare smulpaj genom att tillsätta lite sirap i smuldegen, eller bara ringla över sirap innan pajen åker in i ugnen. Ett annat tips är att toppa smulpajen med rörsocker. Strö på sockret innan du gräddar din smulpaj.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier EfterrättspajPajreceptSmulpaj

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se