Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att smälta 125g mörk choklad.
Vispa upp socker och smör.
Vispa äggen separat och tillsätt sedan de uppvispade äggen lite i taget ner i sockerblandningen.
Tillsätt den smälta chokladen i en sakta rinnande stråle ner i sockerblandningen.
Blanda de torra produkterna mjöl, kakao, och vaniljsocker i en bunke. Sikta sedan ner i sockerblandningen.
Grovhacka 75g mörk choklad och vänd ner i smeten. Finhacka chilin och vänd ner i smeten.
Använd en rund form, 18 cm i diameter för en hög kaka. Smöra formen noggrant eller täck den med bakplåtspapper.
För en krispig utsida på kakan, smöra och bröa formen.
Grädda i ugnen i ca 30 min. När kakan har svalnat använd en kniv och skär loss den runt kanten på insidan av formen.
Chokladkrämen
Koka upp grädden i en kastrull och låt svalna en aning. Finhacka chokladen och rör ner den i grädden till en jämn smet.
Droppa i små smörtärningar, rör om så smeten blir jämn och slät. För en fastare kräm ställ den i kylen så får den sätta sig.
När kakan har svalnat smeta chokladsmeten över kakan. Krämen kan även hällas varm direkt på kakan.
Purén
Skär mangon i tärningar.
Pressa ur saften från citronen.
Använd en stavmixer/blender för att blanda mango, citronsaft och florsocker till en puré.
Häll purén över vaniljglassen.