Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Spritsade tårtor

Om du inte gillar sockerpasta och marsipan så kan du spritsa din tårta med frosting, grädde eller smörkräm! Det blir både gott och snyggt, och går att variera hur mycket som helst.

4.19 av 5 (16 recensioner)
Spritsade tårtor

Spritsa tårta

Ska du baka en tårta med fina dekorationer men gillar inte sockerpasta och marsipan? Då kan du spritsa dekorationerna med till exempel smörkräm eller frosting! Frosting kan du färga i olika färger, smaksätta som du vill och den går att spritsa i massor av olika former. Du kan även spritsa grädde tilll exempel på tårtan, semlan eller vid sidan av kladdkakan.

Det finns speciella tyllar (munstycken som du spritsar med) till det mesta. Till exempel kronbladstyllar som används för att spritsa rosor, bladtyllar till olika blad, kanttyllar och stjärntyllar som du kan använda till oändligt många olika dekorationer. Wilton har en stjärntyll som kallas 1M, som du kan använda till att bland annat spritsa rosor, men även till att spritsa andra blommor, kantdekorationer och mycket mer. Även Wilton's tyll 2D är en mångsidig tyll som du kan spritsa rosor och mycket annat med. Grästyllen Wilton 233 är en annan populär och mångsidig tyll. Precis som namnet säger så kan du använda den för att spritsa gräsdekorationer, men även till att spritsa t.ex. hår eller päls (du ser exempel på detta på en tårta längre ned).

Har du nog många tyllar?

Kan man ha för många tyllar? Inte enligt oss! Här hittar du över 200 tyllar och tyllset:
Tyllar och spritsar

Spritsa med frosting

En riktig storsäljare här på Lyckas med mat är Enchanted Cream från FunCakes. Den finns även med lägre sockerinnehåll samt med chokladsmak. Enchanted Cream är en bra frosting att spritsa. Det är en mix xom du blandar med mjölk eller vatten och blir en härligt fluffig och snötvit frosting med mild smak av vanilj. Den går att smaksätta som du själv önskar och färga med pastafärg eller geléfärg. En riktigt god och enkel frosting att använda på cupcakes och tårtor.

Spritsa blommor med ryska tyllar

Hos oss hittar du Ryska tyllar är blomtyllar som du kan spritsa en hel blomma med, istället för att spritsa den blad för blad som du vanligtvis gör med t.ex. kronbladstyllar. Ryska tyllar finns i olika modeller; spritsa rosor, tulpaner och många fler olika blommor. En rysk tyll använder du med smörkräm för bästa resultat, eftersom smörkrämen är så pass fast så håller blomman formen efter att du spritsat den.

Här nedan har vi samlat ett gäng riktigt snygga tårtor spritsade med olika tekniker som du kan hämta inspiration från när du ska spritsa din egen tårta. 

Lyckas med mat tipsar hur du enklast spritsar en tårta!

Påsktårta

Pasktarta

Bilden är inskickad av Pernilla Schöld "Spritsad påsktårta. Spritsad med vit chokladgrädde. Ljusa bottnar fyllda med citroncurd och och vispad vaniljpannacotta."

Nalletårta

Nalletarta

Bilden inskickad av Annso. "Spritsad nalletårta i 3D Ljusa bottnar, fylld m hallonmousse och dumlefluff. Spritsad m en grästyll av nutellasmörkräm. Dekorationer är av sockerpasta."

Rosa Dröm

Rosa dröm

"Ljusa bottnar med fyllning av jordgubbsmousse och chokladfluff. Tårtan är spacklad och spritsad med marängsmörkräm." Bakad av Rayan Nyberg

Doptårta

Doptårta med valar

Tårtan är bakad av Pernilla Schöld. “Doptårta till lille Sigge där valtema önskades. Marängsmörkräm med ljusa vaniljbottnar. Fylld med björnbärsmousse och dumlefluff. Dekorerad med en egentillverkad vimpel.”

FödelsedagstårtaFodelsadagstarta

Denna tårta är inskickad av Cintia rosa bolzek. "Denna tårta har jag bakat åt mig själv , då fyllde jag år på början av våren.
Den har 2 olika tårtbotten. En vanligt sockerkaka och passionsfrukttårtbotten. Fyllning är gjord på passionsfruktcurd och vitchokladganache. Toppad och dekorerad men vitchoklad frosting och färska hallon och blåbär."

Choklad- och hallontårta

Choklad- och hallontårta

Mastig chokladtårta fylld med chokladsmörkräm och hallonmousse, inskickad av Emma Brink. "Saftiga chokladbottnar varvade med chokladmarängsmörkräm och hallonmousse. Spritsad med chokladmarängsmörkräm och dekorerad med hallon."

Stolt Tårta

Stolt tårta

Bilden inskickad av Jeanette Olausson. "Denna härliga tårta består av saftiga Chokladbottnar och är fylld med marängsmörkräm med mjölkchoklad, hallon, ganache samt chokladkakbitar. Den är sedan dekorerad med vaniljmarängsmörkräm i glada Pride-färger och toppas av chokladlinser och strössel"

Tårta med rosor

Tårtor med rosor

En liten, mjölk- och sojafri morsdagstårta inskickad av Angelica Tollefors Bristam. "Tårtan består av mjölk- och sojafria chokladbottnar och är fylld och spacklad med mjölk- och sojafri vaniljmarängsmörkräm. Rosor och blad är spritsade med samma smörkräm."

Ros-doptårtor

Ros-doptårtor

Ombre ros doptårta inskickad av Carolina Malmberg. "Doptårtor med luftiga vaniljbottnar fyllda med chokladfluff och hallonmousse. Tårtan är spritsade med hallon marängsmörkräm."

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se