Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Star Wars tårtor

Massor av inspiration på tårtor till alla Star Wars älskare!

3 av 5 (1 recension)

Filmerna Stjärnornas krig, Rymdimperiet slår tillbaka och Jedins återkomst är de tre första filmerna om jediriddarna Luke Skywalker och Obi-Wan Kenobi, den onde Darth Vader, Yoda, prinsessan Leia Organa och äventyraren Han Solo. Star Wars har kommit att bli en älskad film som de flesta har sett och därför vill väldigt många baka just en Star Wars tårta till Star Warsfanets födelsedag!

Om man inte känner att man kan eller att man inte har tiden till en tidskrävande tårta så kan man använda sig av oblater. Med dessa kan du enkelt få till en tematårta som är stilren och snygg på ett kick. Om du hellre vill göra en tårta med modellerade figurer så rekommenderar vi sockerpasta eller gum paste att modellera med. Använd dig av modelleringsverktyg för bästa resultat! Vill du spritsa tårtan i snygga färger så kan du enkelt färga din frosting med pastafärg eller geléfärg.

Tips! Vill du enkelt skära ut bokstäverna till Star Wars så kan du skriva ut loggan på ett papper, klipp ut och lägg ovanpå din utkavlade sockerpasta eller marsipan och skär efter den utklippta loggan!

Födelsedagstårta Star Wars

Bilden är inskickad av Maria Johansson
"Typ av tårta: Födelsedagstårta
Täckt med: Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Toppad med: Dekorationer i sugarpaste, flowerpaste och kristyr
Bottnar av: Vaniljbottnar
Fylld med: mjölkchokladfluff och hallonmousse"

Yoda-tårta

Bilden är inskickad av Jenny Johansson
“Min laktosfria födelsedagstårta till kompisens son! Ljusa tårtbottnar, fylld med hallonmousse och ahlgrensbilarfluff, spacklad med grädde, täckt med marsipan. Stjärnor och namn är gjorda av mmf och Yoda är gjord av gumpaste.”

Star Wars

Bilden inskickad av Linda Larsson Hurula
"En liten Star Wars tårta till Linus med Vaniljbotten, fylld med dumlefluff och glasscreme. Spacklad med marängsmörkräm och täckt med marsipan, dekorationerna gjorda av sockerpasta."

Starwars tårta

Bilden inskickad av Maria Fredriksson
"2 vånings tårta med jordgubb/vanilj fyllning och vaniljbottnar. Tårtan är spacklad med smörkräm och klädd med sockerpasta, figurerna är gjord av moddeleringspasta. Tårtan är gluten och laktosfri."

Imperial Star Destroyer (tårtversionen)

Bilden inskickad av Josefin Emteryd
"
Bröllopet hölls förstås 4 maj (May the Fourth be with you) och jag kom i kontakt med brudparet genom rekommendation. De förklarade sin idé som var specifikt satt på just den farkosten, och jag återkom på konsultationen med tre förslag i tre olika budget. I filmen är farkosten otroligt detaljerad och till min stora lycka valde brudparet att gå på min linje om att ha tårtan flygande och att sätta de detaljerna i större svep – att fokusera på helhet före extremt tidskrävande detaljarbete som kanske ändå inte skulle komma till sin rätt på kvällen.

Tårtan är uppbyggd på en ställning svetsad till ändamålet. Jag har använt mig av flera material men så lätta material som möjligt på de ställen som inte ska vara tårta – och tårta är det på ovandelen av själva farkosten, samt tornet. Hela skapelsen är täckt med sockerpasta och avslutad med airbrush. Lamporna är självklart satta på ställen som inte har kontakt med tårtan, och dessa är sladdfria så att de varken behöver vägguttag eller har sladdar som hänger någonstans.

Smakerna som brudparet valde blev om vartannat vanilj- och chokladbottnar med fyllningarna citron, hallon och earl grey. Total storlek är drygt 1 m lång och 60 cm bred och den serverade 70 personer."

Star wars

Bilden inskickad av Charlotte Bengtsson
"Tårta fylld med hallon och vaniljkräm, samt ett tunt lager med hemgjort chokladsås. Botten gjort av hemgjort tårtbotten. Täckt med svart sockerpasta. Sedan handmålade, utstansade bokstäver plus Dekorerad med Star Wars gubbar i plast (allt är ätbart utom gubbarna)"

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8707 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se