Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Stekt Kyckling i Lergryta

Grundrecept på stekt kyckling i Lergryta, som du sedan kan variera i all oändlighet, allt efter smak. Här tillagad i en lergryta.

3.66 av 5 (32 recensioner)
Stekt Kyckling i Lergryta

Stekt Kyckling i lergryta

Stek kycklingen i lergryta om du vill ha en saftig, mör och smakrik rätt! Detta är ett grundrecept på kyckling, vilket betyder att du kan tillsätta kryddor och smaker som du själv tycker om utöver ingredienserna i receptet.

När du lagar mat i lergryta kan du tillaga både kött och grönsaker i samma gryta. Alla smaker kommer att bevaras och du slipper en massa disk! Maten blir dessutom saftig och god, och lergrytan är vacker att servera maten i.

  • Förberedelser: 20 minuter.
  • Tillagning ca: 60-90 minuter
  • Klart på: 1:45 timmar
  • Receptet ger 8-10 portioner
  • Kyckling
Uppskattat näringsvärde per 100 gram kyckling
  • 165 kcal

Här hittar du en bra timer med inbyggd termometer!                                            

Ingredienser

  • 2 kycklingar
  • 2 msk smör
  • 1 msk finhackade örter
  • 1,25 dl vitt vin
  • 1,25 dl buljong
  • Salt och Svartpeppar efter smak

Gör kycklingen såhär

  1. Skölj kycklingen och torka av den.
  2. Smält smöret och blanda i örter samt salt och peppar.
  3. Pensla kycklingarna med smörblandningen, både in- och utvändigt.
  4. Lägg kycklingarna i en genomfuktad lergryta, tillsätt vin och buljong och lägg på locket.
  5. Ställ in i kall ugn, och sätt sedan igång ugnen – 220 grader vanlig ugn, eller 180 grader om du har varmluftsugn.
  6. Tillagas i ca 75-90 minuter, beroende på storlek på kycklingarna.
  7. Servera med t.ex. ris, potatis eller grönsaker.

Några Smaksättningar på kycklingen

  • Tillsätt 1 msk mörk sesamolja, lite ingefära och vitlök
  • Tillsätt saften från 1 pressad citron, vitlök och en god chili
  • Tillsätt 2-4 msk BBQ-sås

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Laga mat i lergryta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se