Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

11 härliga Studenttårtor

Det börjar bli dags att fira årets studenter med en brakfest! Och en brakfest kräver en passande tårta! Låt dig inspireras av dessa vackra godingar.

4.29 av 5 (7 recensioner)

Det är nära nu!

Studenten närmar sig och det är en absolut underbar milstolpe i livet! Gymnasietiden är över, det är dags att öppna en ny dörr och omvälvas av alla möjligheter som finns där bakom. Med en stor fest ska man kastas in i den nya världen!

Just nu är de sista tentorna på gång och studenterna påbörjar inköpen av vackra balkläder och planeringen är i full gång, självklart börjar det även bli dags att planera inför festen!

Vi önskar er lycka till med festplaneringarna och ett stort grattis till alla studenter!
Här hittar du alla produkter du behöver till studenttårtan

Inspiration till Studenttårtan

När du ska dekorera tårtan finns det en hel del olika sätt att göra det på. Det som är mest populärt är att ha en snygg studentmössa på tårtan, mössan är den stora symbolen för studenten så det kanske känns som en självklarhet att denna ska vara med. Andra väljer att göra en tematårta över det blivande yrket. Oavsett hur du väljer att skapa ditt mästerverk så har vi produkterna du behöver för att lyckas!

Vill du täcka din tårta i marsipan eller sockerpasta har vi i princip alla färger du kan tänka dig att välja på, men vi har även pastafärger som gör att du kan blanda och färga in vit marsipan eller sockerpasta i exakt den nyansen du vill ha. När du täckt din tårta och det är dags att dekorera kan du välja att använda dig av sockerpasta, gumpaste eller marsipan. Det som verkligen är bra att ha till hands är ett set med olika modelleringsverktyg som förenklar modelleringen och du kan skapa en snygg finish på dina skulpturer. Vi har en rad olika set med modelleringsverktyg från Kitchen Craft, Wilton, Silikomart m.fl. För att få till riktigt snygga blommor och andra figurer så har vi olika utstickare, plungers och veiners som bara väntar på att få hjälpa till! T.ex. en veiner är gjord i silikon med en noga detaljerad yta och ger ett fantastiskt verklighetstroget intryck! Vill du måla dina skulpturer så rekommenderar vi varmt Rainbow Dust pulverfärg, de är lätta att använda och de räcker länge.

Studenttårta

Gul och blå studenttårta.

Närbild på studenttårta.

"Tårtan innehåller vaniljbottnar och är fylld med vaniljkräm och blåbärsmousse. Spacklad med grädde och täckt med marsipan. Mönstret på själva tårtan är gjort med en patchwork cutter diamond och kulorna är silvriga sockerpärlor.
Blommorna är gjorda i sockerpasta med hjälp av en utstickare och sen har jag gjort mönstret i en silikonform.
Bandet längst ner på tårtan är gjort av sockerpasta i två olika färger som jag kavlat ut var för sig och sen har jag lagt den ena uppepå den andra. Sen har jag snurrat ihop dom och lagt runt tårtan."

Gjord av Jessica Jansson

Blomstrande studenttårta

Vackert blomstrande studenttårta täckt och dekorerad med sockerpasta. Tårtan är gjord av vaniljbottnar och fylld med pinacolada-creamcheese och ananas. Skapad av Maria Vadera.

Intresseinspirerad studenttårta

Tårtan är gjord av vaniljbottnar och fylld med glasskräm och jordgubbsmousse och skivade jordgubbar. Täckt och dekorerad i sockerpasta. Bakad och dekorerad av Emmelie Gustavsson.

Frisörstudentens tematårta

Tårtan består av vaniljbottnar och är fylld med jordgubbs- och flädermousse och flädergelé. Täckt med marsipan och dekorationer gjorda i sockerpasta och gumpaste. Den här kreativa tårtan är bakad av Malin.

Studenttårta till den nyblivna rörmockaren!

Denna studenttårtan är täckt med marsipan och även alla modellerade ting på den är av marsipan. Inuti döljer det sig klassiska anslag med vaniljsmak, grädde, vaniljkräm och färska hallon. Denna tårta är bakad av Linnea Förare.

Tuff Graffititårta till studenten!

Tårtan består av browniebottnar fyllda med vitchokladfluff och daimfluff samt dulce de leche. Den är spacklad med chokladganache och täckt med sockerpasta. Nallen är gjord av rice crispies och sockerpasta. För att måla graffitin användes pensel och ätbara färger. Skapad av Alicja Domanska.

Klassisk studenttårta

Ljust anslag, vaniljkräm, hallonsylt, maräng och grädde. Marsipan ovanpå och dekorationer i sockerpasta. Skapad av Malin Colling Aldernäs.

Studenttårta för chokladälskaren!

Den här tårtan är en riktig chokladbomb! Chokladbottnar varvade med hallon- och passionsfruktsmousse. Spacklad och spritsad med chokladfrosting. Dekorerad med sockerblommor.
Tårtan är bakad av Jonna Hemmingsson.

Söt studenttårta

Tårtan är täckt med vit sugarpaste även toppad med dekorationer gjorda av sugarpaste. Bottnar av choklad och fylld med hallonmaräng-mousse. Bakad av Eva-britt Ohlson.

Studenttårta till djurälskaren

Tårtan är gjord på ljusa bottnar, fyllda med rabarber och jordgubbsmouse och hemmagjord vaniljkräm med färska skivade jordgubbar. Spacklad med grädde och täckt med marsipan och dekorationer gjorda av sockerpasta. Tillverkad av Ida Johansson.

Överdådig studenttårta med blommor och mössa!

Bottentårtan är av vanlig lätt sockerkaksbotten. Fyllningarna mellan lagren är blåbär, blåbärssylt plus en blandning av grädde, vaniljkräm och citronkräm. Övre tårtan (studentmössan) är av lätt sockerkaksbotten. Fylld med grädde, vaniljkräm och citronkräm. Båda tårtorna är spacklade med smörkräm och täckta med sockerpasta. Dekorerad med blommor i sockerpasta och ätbart glitter. Skapad av Elisabeth Källblad.

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se