Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Limemousse

En god limemousse, servera den på t.ex. en vanlig sockerkaka tillsammans med färska jordgubbar smaksatta med mynta.

4.5 av 5 (4 recensioner)
Limemousse

Limemousse

  • Förberedelser: 2 timmar.
  • Tillagning ca: 35 minuter
  • Klart på: 35 minuter och tiden i kylen
  • Receptet räcker till två lager tårtfyllning på en normalstor tårta. Eller till 8-10 portioner som efterrätt.
  • Pâtisserie
Uppskattat näringsvärde per 100 gram Limemousse
  • 275 kcal

Ingredienser Limemousse

  • 1 dl pressad limesaft av 4 limefrukter (cirka 1 dl)
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl lättvispad grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tsk rivet limeskal
  • Grön Hushållsfärg

Så här gör du Limemousse

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de blir mjuka. Koka upp limesaft och socker under omröring, dra åt sidan.
  2. Pressa vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i juicen. Kyl ned till rumstemperatur.
  3. Vispa creme fraiche ett par minuter, blanda sedan i den avkylda juicen, limeskal och den lättvispade grädden. Om du väljer att färga limemoussen blandar du i hushållsfärgen nu.
  4. Ställ in i kylen och låt moussen stelna ett par timmar innan du serverar den.

Lyckas med mat tipsar!

  • Du kan byta ut gelatinet mot agar-agar om du vill göra moussen vegetarisk.
  • Limemousse passar riktigt bra till t.ex. jordgubbar eller som topping på muffins och cupcakes, eller som tårtfyllning.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Tårtfyllningar

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se