Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Tacopaj med köttfärs

Tacopaj med köttfärs och creme fraiche Mexican chili. Servera gärna med lite gräddfil, tacosås och gurka.

3.25 av 5 (4 recensioner)

Ingredienser

Tacopaj med köttfärs

  • Ger 4-6 Portioner
  • Pajskal
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 150 gram smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 1 ägg till pensling
  • Köttfärsfyllning
  • 400 gram köttfärs
  • 2 tsk Spiskummin
  • 2 tsk Chilikrydda
  • 3 tsk Paprikapulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 jalapenos
  • Creme fraiche Mexican chili (alternativt naturell creme fraiche, blanda då i lite chili och paprikapulver, eller valfria kryddor)
  • 2 tomater
  • Riven ost

Gör såhär

  1. Gör pajskalet såhär
  2. Blanda mjöl, salt och paprikapulver. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en springform, ca 23 cm i diameter, eller i en pajform, ca 25 cm.
  4. Nagga degen med en gaffel och låt den stå svalt 20-30 min, alternativt ställ in den i frysen i några minuter.
  5. Vispa upp ägget och pensla skalet innan du förgräddar det.
  6. Värm ugnen till 225 grader och förgrädda pajskalet i ca 10 min.
  7. Gör köttfärsfyllningen såhär
  8. Stek köttfärsen och krydda med paprikapulver, salt, spiskummin och chilikrydda, blanda i skivad jalapeno.
  9. Tillsätt vatten och låt koka ihop.
  10. Lägg köttfärsen i det förgräddade pajskalet.
  11. Bred ut creme fraiche ovanpå köttfärsen.
  12. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå, avsluta med lite riven ost.
  13. Grädda tacopajen i ca 15 minuter, tills osten smält och fått fin färg.
Kategorier PajreceptTacopaj

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se