Tårtor

Tårtor

Dekorera tårtor

Att baka tårtor är nog bland de roligaste hobbys som finns här i livet. Få smaksätta olika bottnar, himmelska fyllningar, och bara att få sätta sin egen prägel på designen kan få vilken kreativ själ som helst att dansa av förtjusning! När tårtan visas och gästerna tappar hakar är det en boost av självförtroendet att kunna säga "Det är jag som designat och gjort den!". De är en absolut underbar känsla!

I den här kategorin hittar du inspirationsbilder på massor av olika tårtor, för barnkalas, dop, bröllop, morsdag, studenten m.fl.
Allt för att få blodet att pumpa i din kreativa ådra! 

Modellera med sockerpasta, gumpaste, flowerpaste och marsipan

När du modellerar så är det endast din fantasi som sätter gränser! Du kan skapa verklighetstrogna figurer och blommor. Om du vill modellera kan det vara bra att ha olika modelleringsverktyg, embossersutstickare och andra tårttillbehör som t.ex. formdyna och penslar. Vill du med enkelhet skapa olika 3D-figurer så har vi massor av olika 3D-utstickare och även veiners så du med enkelhet får till den där verklighetstrogna texturen på dina blommor och blad. Om du vill färga dina skapelser så har vi ett stort uravl av ätbara färger och snygga pulverfärger och glitter!

Så här enkelt kan du göra egna sockerblommor till Tårtan

Produkter till att göra Sockerblommor hittar du här

Cake toppers till tårtor

Med en cake topper skapar du enkelt en tårta med en viss stil eller som passar in i ett visst tema. Oavsett om det är en 50 åring, ett barn, dop eller bröllop så finns det cake toppers som passar in! Du sticker enkelt ned den i din tårta, dekorerar kanske med färgad choklad som rinner ned för kanterna, maränger eller macarons i olika färger, bär, strössel och sockerpärlor, spritsade blommor... eller ingenting alls! Valmöjligheterna är oändliga medan resultatet alltid blir makalöst snyggt!

Här hittar du olika cake toppers!

Lomelinos Tårtor

I boken Lomelinos Tårtor av Linda Lomelino så hittar du massor av underbara tårtor och utförliga beskrivningar hur du bakar dem. Du hittar även massor av användbara tips om vad du behöver för att skapa en tårta och även utförliga beskrivningar på hur du ska använda produkterna samt hur du ska arbeta olika ingredienser. Här får du ett utdrag från boken:

"Choklad kan smältas antingen i mikrovågsugn eller över vattenbad på spisen på mycket låg värme. Tänk på att choklad lätt blir bränd och att du därför bör smälta den mycket försiktigt. Vit choklad bränns lättare än mörk, så den bör du vara extra försiktig med. I mikrovågsugn kan chokladen bli bränd och grynig på bara några sekunder och då går den inte att rädda."

Du hittar även en massa tips på vilka produkter som Linda Lomelino föredrar, spritstekniker, hur du bygger en våningstårta och massor av andra användbara tips och trix!

Klassiska tårtor

Schwarzwaldtårta

En klassiker som aldrig går ut tiden! Tårtan kommer från Tyskland och har en nöt- och marängbotten, fylld med grädde och garneras sedan med chokladplattor eller chokladspån på toppen. Schwarzwaldtårta blir god att äta direkt den har bakats men även efter några timmar då nötbottnarna har mjuknat. Om du ska baka en Schwarzwaldtårta dagen innan rekommenderar vi att vänta med garneringen till du ska servera tårtan. Ett annat alternativ är att baka nöt- och marängbottnarna dagen innan och förvara på ett torrt ställe (t.ex. skafferiet) att torka till. Då kan du enkelt dagen efter sätta ihop tårtan med grädde och garnera färdigt, sedan är det bara att servera!

Ett hett tips är att ringla smält avsvalnad choklad på dina marängbottnar för extra crunch!

Prinsesstårta

Den älskade Prinsesstårtan har fått sitt namn efter prins Carls döttrar prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid då de tyckte mycket om just prinsesstårta. Äkta svensk prinsesstårta bestod från början av sockerkaksbottnar, vaniljkräm och grädde. Numer är det vanligt att ha även hallonsylt i tårtan. Tårtan täcks med grön marsipan, garneras med en marsipanros och marsipanlöv för att sedan pudras med florsocker.

Här kan du se hur du kan variera och piffa upp den klassiska prinsesstårtan!

Operatårta

Också en älskad svensk klassiker med chokladbottnar, vaniljkräm och chokladmousse. Tårtan täcks sedan med lager av grädde och på de lägger man ett täcke av vit marsipan. Tillsist pudras marsipanen med ett lager av kakao och toppas med en blomma av marsipan.

Pavlovatårta

En pavlovatårta består av en härligt krispig marängbotten som täckts med ett lager lemoncurd och sedan ett lager grädde. Tårtan är toppad med färska bär. Perfekt tårta en varm sommardag! Du kan förbereda marängbottnen i förväg och förvara den på ett torrt ställe för att sedan kunna fixa ihop tårtan på 10 minuter. Får du t.ex oväntat besök så kan du med enkelhet bjuda på en lyxig pavlovatårta!

Zuleikatårta

Zuleikatårta är en en härlig mandeltårta med en botten gjord på sötmandel, äggvitor och socker. Den är toppad med en mjuk kräm och garnerad med mandelspån. Detta är en riktig klassiker och är fortfarande lika älskad nu som för 50 år sedan!

Bröllopstårta

Bröllopstårtan är en av höjdpunkterna under ett bröllop. Det brukar vara en spektakulär skapelse med en lamslående design och ibland är det även den störta tårta vi någonsin sett! Oavsett hur du vill ha din bröllopstårta så är det viktigt med att börja planera i god tid, särkilt om du ska baka den själv.

Smaken på de olika fyllningarna väljer du helt utifrån era favoritsmaker. Gör gärna några olika smakprovstårtor så du känner att du fått kläm på de olika smakernas fylligheter och även på fastheten på fyllningarna du ämnar att använda. Ska du göra en flervåningstårta är det viktigt att ha bra stadga i tårtfyllningarna så de inte rasar ihop av tyngden. Ett hett tips är att använda tårtpelare som du kan klippa av till önskad längd, de kommer ge ett bra stöd i våningstårtan.

Du har säkert en ungefärlig bild över hur er tårta ska se ut och är det du som ska skapa tårtan har du en chans att verkligen få sätta din egen prägel på utseendet! Förutom inspirationsbilder på bröllopstårtor så har vi skapat en helt egen kategori med allt du kan tänkas behöva till både bröllopstårtan och bröllopsfesten som du kan frossa i!

Här hittar du inspiration till bröllopstårtan

Produkterna du behöver för att lyckas med bröllopstårtan

Våningstårta

En våningstårta passar lika bra till bröllop som till dop och födelsedagskalas. Beroende på hur många gäster som kommer väljer du antalet våningar på tårtan samt vilka storlekar våningarna ska ha. Till ett stort bröllop kanske du satsar på en tre- eller fyravåningstårta med en ganska stor bas, medan det på en fest eller ett kalas med ett lite mindre antal gäster kanske räcker med en två- eller trevåningstårta i mindre modell.

Vår guide på hur du lyckas med våningstårtor

Mer

90 Recept

<< 1 2 3 >> Nyast först Populärast först
<< 1 2 3 >> Nyast först Populärast först


7624 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Marina Zivanovic 2019/10/13
Excellent!
I like that all the products have good explanations, search bar is also great. Delivery is fast that I also like.
Anneli 2019/10/13
Bäst som vanligt
Blir alltid lika nöjd när jag handlar från lyckas med mat.
Isabella 2019/10/12
Stort utbud
Mycket att välja bland bak o matlagning artiklar. Snabb leverans. Mycket nöjd med det jag beställt
Frida 2019/10/10
Älskar denna sida!
Snabb leverans och jätte bra servic.
Frida 2019/10/10
Marsipan
Lättarbetad marsipan, återkommer hela tiden för att köpa marsipanen här.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.50