Kontakta oss
Prisjakt
4.71 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Tårtor dekorerade med Macarons / Makroner

Enkla, stilrena och vackra i regnbågens alla färger. Ja just det.. jag pratar om macarons eller makroner som man säger på svenska. Dessa små munsbitar kan lyfta en tårta till höjden av snygghet. Här hittar du några exempel på hur man kan snyggt och snabbt styla en tårta med macarons!

3.33 av 5 (3 recensioner)

Att dekorera din tårta med marcarons eller makroner är är snyggt och ger tårtan en trendig look. Macarons går att variera i oändlighet vad det gäller både färg och smak och dessutom är det smidigt att kunna baka sina macarons i förväg, förvara dem i kyl (upp till 1 vecka) eller frysa in och ta fram dem när du ska garnera din tårta. Förvaras de i rumstemperatur blir de ofta väldigt spröda och smuliga.

När du ska baka dina macarons kan du använda dig av en färdig macaronmix som du blandar med endast äggvita eller så kan du följa detta recept -> Recept på Macarons. Färga macarons med antingen geléfärger eller pastafärger samt smaksätt dem med olika smakessenser, smaksatta smörkrämermousse eller ganache. Det kan vara svårt att få macarons lika stora och då kan man använda sig av en macaronmatta. Eftersom macaronmattorna klarar ugnstemperaturer upp till ca 220 grader så lägger du din macaronmatta direkt på en ugnsplåt, fyll din spritspåse med smeten och spritsa ut dina macarons i rätt storlek direkt på macaronmattan, enkelt och smidigt! Du kan sedan dekorera dina macarons med bladguld eller använda olika ätbara färger att måla snygga mönster på dina macarons.

Wienernougattårta

Bilden är inskickad av Maria Walkeby
"Täckt med: nougatsmörkräm.
Toppad med: mörk (70%) chokladganache samt chokladmacarons
Bottnar av: 4 lager Chokladbottnar med mörk choklad
Fylld med: wienernougatmousse samt rostad flagad mandel"

Hasselnötsbrownie med saltkolapannacotta

Bilden är inskickad av Emma Brink
"En saftig glutenfri hasselnötsbrownie med rostade hasselnötter. Lager två är en saltkolapannacotta och tårtan är dekorerad med kaffemacarons, hallon och saltkolapannacotta."

25:e bröllopsdag

Bilden är inskickad av Alicja
"Jag bestämde mig för att göra något annorlunda och gjorde en number cake. Den består av: mandelbottnar, mascarpone och vispgrädde kräm med vaniljfrön, mellan bottnarna finns det också hallon pannacotta. Den är dekorerad med hemgjorda macarons, maräng och vitchoklad med strössel. Jag använde också färska rosor till dekoration. Allt i ljusrosa och beige ton."

I rosenträdgårdens land

Bilden är inskickad av Rebecca Thorén
"En bröllopstårta jag fick äran att baka för att fira kärleken mellan min farbror och hans då blivande hustru. Tårtbottnarna bestod av citronsockerkaka som penslades med citronsockerlag för att få dem härligt saftiga. Mellan bottnarna hade jag en underbart syrlig, gyllengul passionsfruktscurd, en fluffig citronmousse och en krämigt gräddig hallonbavaroise. För att få till en riktigt effektull skapelsen med äkta bröllopskänsla hade jag införskaffat mig ett tårtfat från Wilton i tre våningar. Understa tårtan spritsade jag rosor med min schweiziska marängsmörkräm smaksatt med vit choklad. Eftersom jag hade en schweizisk marängsmörkräm istället för vanlig smörkräm blev resultatet lite lättare och kunde därför harmonisera bättre med fyllningarna inuti – det gick att spritsa härliga rosor utan att drunkna i smörkräm. De två översta tårtorna spacklades jämna och fina. Som dekor bakade jag två sorters macarons, hallon respektive lakrits, och gjorde även rosor och blad utav flower paste som jag målade med färgpulver från Rainbow Dust. Avslutningsvis ett pärlband av silverfärgad Johan Bülow-lakrits, ett dito med silverpärlor och överst ett enkelt flaggspel med brudparets initialer. Tårtan var redo för avsmakning (och den klassiska “matningen”) under gästernas jubel!"

Purple rain

Bilden är inskickad av Aneri Patel
"Tårtan består av cintrontårtbotten varvat med färska hallon och hallonsylt längst ner i botten och lemoncurd samt jordgubb-och mascarponemousse i det mellersta lagret. Den är dekorerad med ett band lila marsipan runtom tårtan och toppad med hemmagjorda macarons med vitchoklad-och blåbärsganache, björnbär, bigarråer och lila syrén."

Bröllopstårta Macarons

Bilden är inskickad av Carola Keisu Wikman
"Täckt med italiensk marängsmörkräm. Dekorerad med macarones i olika rosa nyanser fyllda med vit choklad Cream cheese. Ena tårtan har chokladbottnar fyllda med mjölkchokladfluff och after eight chokladfluff. Den andra tårtan har vaniljsockerkaka fylld med jordgubbskompott och jordgubbsmousse."

Chokladdröm

Bilden är inskickad av Pernilla Schöld
"Födelsedagstårta till 18 års dag
Täckt med: mjölkchokladmarängsmörkräm, vit chokladmarängsmörkräm och mörk chokladganache
Botten av: browniebotten och ljusa vaniljbottnar
Fylld med: salt karamellfluff, vispad vaniljpannacotta, hallonkompott och hallonmousse
Dekorerad med mörk chokladganche fyllda makroner, maränger och guldpimpade hallon. Allt hemmagjort."

Bonjour

Bilden är inskickad av Åsa Rimmi
"En tårta till min 13-åriga dotter som drömmer om att få åka till Paris och just börjat plugga franska. Täckt med puderrosa sockerpasta och dekorerad med macroner och ätbara fjärilar i rispapper och handmålat Eiffeltorn. Innehåller chokladbotten, syrup med hasselnötslikör och en len chokladfrosting."

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8626 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se