Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Tårtor med figurer i sockerpasta

Dekorera tårtan med en figur modellerad i sockerpasta eller modelleringspasta för att göra den mer personlig eller för att den ska passa in i ett särskilt tema på festen eller kalaset.

5 av 5 (1 recension)

Tårtor på olika teman är riktigt roligt att göra! Bakar du tårta till t.ex. barnkalas så kan du gå loss med figurmodelleringen hur mycket som helst. Figurer från filmer och barnprogram är ofta både roliga och förgglada och gör sig riktigt bra på en tårta. Modellera figurer i sockerpasta eller modelleringspasta, så får du en fin figur som håller formen eftersom sockerpasta och modelleringspasta torkar och blir hårt. När du modellerar i sockerpasta kan du göra detaljer på dina figurer med olika modelleringsverktyg, t.ex. mun, näsa, ögon och öron. Du kan sedan måla och rita på sockerpastan med ätbara pulverfärger och ätbara livsmedelspennor. Pulverfärg kan du använda som den är, men du kan även blanda ut den till en flytande färg med hjälp av alkohol. Vit sockerpasta är alltid bra att ha hemma! Den kan du sen enkelt färga in i den nyansen du önskar med hjälp av till exempel pastafärger.

Här nedan hittar du inspiration i form av olika tårtor med modellerade figurer som dekoration, allt från Kapten Krok till Pikachu!

Kapten Krok-tårta

Bidrag till tävlingen Årets Tårtbagare – Tårtdekoration 2013, insänt av Sophia Lindberg. "Typ av tårta: Treårstårta till min dotter som är helt galen i Kapten krok. Roligast tycker hon är när Krok flyr undan krokodilen. Eftersom hon fyllde tre år så fick Krok klamra sig fast i en trea som är som en skattkarta. Tillhörande skattjakt i äkta pirattema så klart. Täckt med: fondant med smak av mandel och citron, grädde. Toppad med: digestivekex, Ahlgrens bilarfluff som vatten, mmf-figure. Bottnar av: vanilj. Fylld med: färskost och melonfluff."

Lego Elves

Bilden inskickad av Jenny Johansson. "Sockerkaksbottnar med smak av vanilj, fylld med vit chokladmousse samt hallonmousse. Spacklad med italiensk marängsmörkräm och täckt med marshmallowfondant. Dekoration gjord av rice krispiestreat och marshmallowfondant."

Nicke Nyfiken

Bilden inskickad av Malin Sundberg. "Till ett stort fan av Nicke, som även älskar elefanter! Vaniljbottnar med jordgubbskompott, färska jordgubbar och glasskräm. Täckt med marsipan och dekorationer i sockerpasta."

Spindelmannen fångar Kitty

Bilden inskickad av Karin Frykevall Svensson. "Ljusa bottnar fyllda med jordgubbsmousse och vaniljmousse. Spacklad med marängsmörkräm med citronsmak och täckt med marsipan. Dekorationerna och figurerna modellerade i sockerpasta."

Paw Patrol

Bilden inskickad av Helen Karlsson. "Tårtan är täckt med smörkräm och sockerpasta. På toppen finns det två Paw Patrol figurer gjorda i modelleringspasta. Botten är en sockerkaksbotten och tårtan är fylld med passionsfruktsmousse och vit chokladmousse."

Bamse och hans vänner

Bilden inskickad av Malin Sundberg. "Bamse, Skalman och Lille Skutt vid bamses hus! Vaniljbottnar fyllda med hallonmousse, dumlefluff och färska hallon! Tårtan är täckt med marsipan som pudrats med pulverfärg. Dekorationer gjorda i sockerpasta/modelleringspasta."

Pika Pika Pikachu

Bilden inskickad av Malin Sundberg. "Tårta till min sons femårskalas! Pokémon och särskilt pikachu stod på önskelistan! Vaniljbottnar fyllda med chokladmousse, hallonmousse och färska hallon! Täckt med marsipan och dekorationer gjorda i sockerpasta! Bollen är gjord i chokladbollssmet och är täckt med sockerpasta!" Fler Pokemontårtor hittar du här!

Pippis tårta

Bilden inskickad av Karolina. "Tårtan täcktes med sockerpasta i olika färger. Dekorationerna gjordes av sockerpasta och modelleringspasta. Tårtan innehåller chokladbottnar och hallonmousse och vit choklad."

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se