
Det kan kännas svårt att få till en snygg Mirror glaze och därför har Wilton tagit fram en film som visar exakt hur du ska göra för att lyckas med din tårta! Nedanför videon hittar du recept på mirror glaze / spegelglasyr som vi översatt till svenska.
Ingredienser som används i videon:
2,25 dl Glykossirap
4,5 dl Candy Melts Bright White eller vit choklad
1 msk White White Icing Color
Wilton Color Right Livsmedelsfärg
21 gram Gelatinpulver
Kallt vatten (1,2 dl till gelatinet och 1,5 till grytan)
3,4 dl Socker
200 g Kondenserad mjölk
Här är vårt recept
Recept Mirror Glaze- Spegelglasyr
Glaze till en tårta Tidsåtgång 25 minuter
Ingredienser
- 225 g vit valfri choklad
- 2,4 dl socker
- 1,1 dl vatten
- 5 tsk gelatinpulver
- 4 msk vatten, kallt
- 1,1 dl glykossirap
- 1,1 dl kondenserad mjölk
Gör såhär
-
Hacka den vita chokladen och lägg åt sidan i en skål. Denna skål ska rymma hela receptet i slutändan.
-
Mät upp gelatinpulvret och rör ut med 4 msk kallt vatten. Låt svälla enligt instruktionerna på förpackningen ca 5-10 minuter.
-
Mät upp socker, vatten och glykossirap i en kastrull och värm sedan försiktigt tills allt har löst sig. Ta bort kastrullen från värmen när temperaturen är 105 grader.
-
Blanda ned ditt gelatin i kastrullen efter du har tagit det av plattan och rör om tills det är slätt.
-
Tillsätt den kondenserade mjölken i blandningen och rör om.
-
Häll blandningen i kastrullen över den vita chokladen i skålen så den smälter.
-
Mixa slätt med hjälp av en stavmixer.
-
Klar! Färga med valfri gelé eller pastafärg.
Orkidé på spegel
Bilden är inskickad av Hanna Nilsson
"I tårtan har jag passionsfruktsmousse, blåbärskompott, mörk chokladganache, salta jordnötter och en brownie. Tårtan är dekorerad med en mirrorglaze."
Oh that’s shiny!
Bilden inskickad av Lotta Morin
"En tunn chokladbotten, ett lager violpannakotta, mängder med den lenaste vita chokladmoussen, täckt med förförisk saltlakritsglaze som bryter av sötheten sådär perfekt! Dekorerad med minimaränger, strösselkulor och ätbart glitter."
Entremet med riktiga rosor
Bilden är inskickad av Mattias
"Choklad- och rödbetssockerkaka, hallonkonfit, karamellcremeaux, marsipanmousse. Täckt med mirrorglaze. Dekorerad med färgat socker, sockerpärlor och riktiga ros- knoppar och -blad."
Födelsedagstårta med mirror glaze.
Bilden inskickad av Johanna lind
"Moussetårta består av citronmousse, hallonpannacotta, saftig mandelbotten. Den är glazad med en vitchokladglaze som är delsvis färgad rosa och röd. Dekorationerna är hallon, körsbär, blåbärsmaränger, vit choklad cirkel och en vit chokladblomma."
Sommars barn
Bilden inskickad av Daria Kuznetsov
"Tårtan har en mjuk brownybotten med en fräsch jordgubbsconfit på. Mjölkchokladmousse och vitchokladmousse gör den till en riktigt luftig sommar godbit! Täckt med spegelglasyr, dekorerad med chokladmassa och färska bär."
Izabela's Sommardröm
Bilden är inskickad av Izabela Wajnsztajn
"Fyllning:Hallonmousse,mörk chokladmousse,jordgubbcoulis
Botten:brownie
Täckt med :mirrorglaze på vit choklad
Dekoration: Björnbär,jordgubbar,physalis,mynta,blommor"
Blå dröm
Bilden inskickad av Julia Söderstrand Wikström
"Täckt med: Mirrorglaze
Toppad med: Jordgubbar, blåbär, choklad, maränger och limezest
Botten av: Browniebotten
Fylld med: Vit chokladmousse och Mörk chokladmousse"
Hjärtegott
Bilden är inskickad av Hanna Nilsson
"Browniebotten, hallonkompott, mörk chokladganache , vit chokladmousse . Tårtan är täckt med en mirrorglaze och dekorerad med en marängkrans gjord på schwezisk maräng samt silverpärlor."
Elegant glansig choklad-tårta
Bilden inskickad av Mattias Argirakis
"Täckt med: Vit choklad-glaze
Toppad med: Ros i vit choklad och chokladpastiller.
Botten av: Vaniljsockerkaka
Fylld med: Chokladganache, äppelcurd-mousse."
Bronte
Bilden är inskickad av Giovanni Ferrera
"Chocolate spongecake.
Crispy pistachio and cornflakes layer.
Insert: chocolate cremoux
Insert: blackcurrant namelaka.
Bronte pistachio mousse.
Mirror spider glaze.
Decorations: chocolate flower and chocolate wave ring"
En liten marmorbit
Bilden inskickad av Daria Kuznetsova
"Denna tårtan är gjort av två lager: uppe är det mild citronmousse och nere är det smakfull blåbärsmousse. Över en krispig nötmarängbotten ligger det en saftig blåbärsconfit. Tårtan är täckt med spegelglasyr, är dekorerad med sockermassarosor och ett svart marsipanbälte."
Love conquers everything
Bilden inskickad av Johanna Morin
"Denna födelsedagstårta fyllde jag i en hjärtformad silikonform med honung och vaniljmousse, körsbärsgele och dulce de leche. Vansinnigt gott! För att sedan täckas med mirror glaze. Tårtan är dekorerad med ärbart guldblad, strössel och en fjäder i vit choklad."
Kategorier
- Chokladbollar - Recept
- Choklad - Recept
- Drinkrecept
- Efterrättspaj
- Tårtfyllningar
- Grillrecept
- Julgodis
- Kladdkaka
- Kladdmuffins
- Laga mat i lergryta
- Lyckas med Tårta
- Matbröd
- Mat och bakningstips
- Minimuffins
- Muffins
- Småkakor
- Ostpaj
- Pajrecept
- Recept på Julmat
- Pepparkakor
- Praliner
- Påskmat
- Smoothie
- Smulpaj
- Sötsaker
- Tacopaj
- Tacorecept
- Tillbehör till mat
- Samarbeten
Supernöjd
Jätte nöjd, snabb leverans