Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Tårtor med sockerblommor

Sockerblommor passar till de flesta tårtor, oavsett om det bakas till fest, kalas, bröllop eller dop. Sockerblommor görs oftast av antingen sockerpasta, gum paste eller flowerpaste (även kallat modelleringspasta).

0 av 5 (0 recensioner)

Dekorera med sockerblommor

Sockerblommor är fint att dekorera tårtan med, speciellt populärt är det på bröllopstårtor. Rosor, liljor och pioner är riktigt fina att dekorera bröllopstårtan med, och en bra sockerblomma lyfter hela tårtan!

Sockerblommor gör du i sockerpasta, gum paste eller flowerpaste. De två senare torkar lite snabbare, och går att kavla riktigt, riktigt tunt. Ju tunnare blad, desto mer verklighetstrogen blomma! Flowerpaste hittar du här. För att få riktigt fina blad kan du använda dig av olika blomutstickare, det finns specifika utstickare för bl.a. rosor, pioner, liljor, solrosor och nejlikor. För att få blombladet riktigt verkligt kan du tunna ut kanterna med ett modelleringsverktyg på en formdyna avsedd för detta, samt göra vackra ådringar i bladet med hjälp av veiners i silikon. Med ätbara glitter och pulverfärger gör du enkelt snygga detaljer och effekter på dina sockerblommor.

För att få sådär vackert naturtrogna blad kan du ta hjälp av blomtråd och floristtejp, det blir både stabilt och snyggt!

Kolla in de vackra tårtorna här nedan, dekorerade med olika typer av sockerblommor, och låt dig inspireras inför ditt eget skapande!

Bröllopstårta med blåa blommor

Bilden inskickad av Birgitta Waiswa. "Tårtbottnar är chokladbottnar och fyllningar är marabou mjölkchokladmousse och färska jordgubbar samt vit chokladmousse och färska hallon. Tårtan är spacklad med marägsmörkräm och täckt med sugarpaste. Alla blommor är gjord i gumpaste och de flesta av blommorna är det floristtråd i. Spetsen på tårtan är gjord på lacemassa i speciella formar."

Kärlek till min mor

Bilden inskickad av Sophia Lindberg. "Täckt med: marshmallowsfondant smaksatt med kokos som är en smak som mamma alltid älskat och som är somrigt. Toppad med: handgjorda blommor i marshmallowsfondant som överrensstämmer med mammas färger, personlighet och brudbukett. En dummie täck med rhinestones. Botten av: citronkaka. Fylld med: hallonmousse, halloncurd och vit chokladkräm och 35 år kärlek till min mamma. Spacklad med marängsmörkräm."

White Dream

Bilden inskickad av Cecilia Lindström. "Vacker trevåningstårta för storfest då både jag och min dotter fyller år och har fest för släkt och vänner. Vaniljbottnar med hemgjort vaniljsocker, jordgubbsmousse, färska jordgubbar och grädde. Jag har sedan spacklat tårtan med chokladsmörkräm och sedan täckt den med sockerpasta. Sedan har jag handgjort nedre delen av tårtan med volanger i sockerpasta, volang för volang. Har sedan gjort rutmönster och satt i sockerpärlor. Högst upp toppas tårtan med en handgjord och handmålad pion i sockerpasta och pärlhalsband i sockerpasta."

Bröllopstårta

Bilden inskickad av Erika Sandgren. "En liten dummytårta täckt med sockerpasta. Blommorna är gjorda av gumpaste."

Bröllopstårta Country

Bilden inskickad av Ping. "Min första bröllopstårta inspirerad av Country Wedding. Denna tårta består av saftiga bottnar fylld med limemousse samt täckt med smörkräm. Tårtan är dekorerad med bård av sugarpaste och royal icing samt sugarpasteblommor i form av hortensia och en ros. Hela toppdekorationen är handgjord och är dekorerad med små sugarpaste rosor och blad samt texten “Mr & Mrs” <3"

Black Lily

Bilden inskickad av Malin Sundberg. "En iögonfallande chockrosa kreation med liljeinspirerade svarta blommor! Vaniljbottnar fyllda med citronmousse och färska hallon. Täckt med marsipan och dekorationer gjorda i Flowerpaste."

Drömtårtan

Bilden inskickad av Veronica Aster. "Fyra våningar stor bröllopstårta med saftiga chokladbottnar och två lager passionsfruktmousse och ett lager hallonmousse. Spacklad med marängsmörkräm och täckt med marsipan. Alla blommor är handgjorda av sockerpasta och tårtan hade ätbar spets och dekal av blommor målad med guldfärg. Spritsad pärlband."

Tulpantårtan

Bilden inskickad av Lena Ryhnell. "Tårtan är bakad på ljusa glutenfria vaniljbottnar penslade med citronsirap. Fylld med hemkokt hallonsylt, spacklad med marängsmörkräm smaksatt med vanilj. hallonmousse,och lemoncurdgrädde. Täckt med sockerpasta och dekorationera är modellerade i sockerpasta."

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8705 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se