Tiramisu Kladdkaka

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Anna-Alexandra Lidenstjärna.

Tiramisu Kladdkaka

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl mjöl
  • Hallon
  • 2 dl hallon

    Kaffe cheesecake:
  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kaffe

Gör så här

  1. Kladdkakan
  2. Ställ ugnen på 175 grader. Ta fram valfri form och smöra den. Tänk på att kladdkakan enbart ska fylla en tredjedel av formen.
  3. Smält smöret i en kastrull. Vispa äggen och sockret poröst.
  4. Tillsätt sedan kakaon, vaniljsockret, saltet, mjölet och smöret. Tänk på att om det finns klumpar i någon av de torra ingredienserna så bör dessa silas.
  5. Grädda i ugnen i 25 minuter. Och låt sedan svalna.
  6. Kaffe cheesecake
  7. Lägg gelatinbladen i en kastrull med vatten så de blir mjuka. Sedan behövs tre bunkar.
  8. Dela äggen så att äggvitorna kommer i en bunke och äggulorna i en annan. Bunken för äggulorna bör vara störst då den kommer samla hela smeten tillslut.
  9. I den tredje bunken hälls grädden i. Vispa grädden lätt. Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum.
  10. Ta bunken med äggulorna och tillsätt färskost, socker, vaniljsocker och kaffe.
  11. Ta sedan och krama ur gelatinbladen och häll ut vattnet. Lägg sedan tillbaka gelatinbladen och häll på en ½ dl av smeten från bunken med äggulor, färskost m.m. värm upp tills gelatinbladen smällt men koka inte det. Häll sedan tillbaka det i samma bunke som smeten togs från.
  12. Häll över grädden och äggvitorna i bunken med äggulor, färskost m.m. och vänd i dessa tills smeten är blandad. Vispa inte smeten, det förstör luftigheten i cheesecaken.
  13. Lägg ett lager hallon över den kalla kladdkakan och häll sedan över cheesecakesmeten ända upp till formens kant. Ställ i kylskåpet för att den ska stelna. Låt stå minst två timmar innan den serveras.
  14. Precis innan servering, pudra kakao över hela kakan eller gör ett fint mönster med hjälp av utklippta mönster i ett hårt papper som läggs över kakan vid pudringen.

Lyckas med mat tipsar!

  • Använd en snygg schablon när du pudrar kakaot!

Kategorier: Kladdkaka

Dela



7141 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Fatma K 2018/10/23
Fantastik sida
Snabb leverans och alla man hittat här
Kenth Eriksson 2018/10/22
Fokus på nöjd kund
Har inte varit i kontakt med någor e-handelsföretag som visat sådan omtanke om sina kunder. Förblir en trogen kund....
Filip 2018/10/22
Bra!
Snabb leverans, hjälpsamma vid bortslarvade paket, grymt utbud. Jättenöjd!!
Julia 2018/10/21
Toppen
Väldigt nöjd med produkterna och snabb leverans.
Viola Käller 2018/10/21
Jätte nöjd
Jag har fått mina beställningar snabbt och smidigt! Bra förpackat och med sårbart är det lätt att se vart och ungefär...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.64