Tre ljuvliga Morotskakor

Morotskaka! Detta klassiska bakverk, älskat av så många. Morotskakan kan du dessutom variera lite efter tycke och smak. Här har vi samlat tre riktigt goda recept på morotskaka.

Tre ljuvliga Morotskakor

Lyckas med morotskakan

Oavsett om du bakar klassisk morotskaka eller en något modifierad variant, så har vi redskapen du behöver för att lyckas! Bunkar, vispar och rivjärn är bara några av de praktiska redskapen du hittar hos oss - se dem här.

Dubbel Morotskaka

Försvinnande god och saftig morotskaka i två lager fylld och toppad med ostkräm, smaksatt med limefrukt, på bilden med hackad mandel på toppen.

Ingredienser

Dubbel Morotskaka

  • Ger ca 30 bitar morotskaka
  • Morotskaka
  • 4 ägg
  • 100 gr smör
  • 4 dl socker
  • 6 dl finrivna morötter
  • 1,5 dl krossad, avrunnen ananas
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ostkräm
  • 225 g smör
  • 9 dl florsocker
  • 300 g philadelphiaost
  • 4,5 tsk vaniljsocker
  • 4-5 msk pressad limesaft
  • Rivet skal från en lime

Gör såhär

  1. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet och blanda sedan i äggen.
  2. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker och vispa ner det i smeten. När allt är väl blandat rör du ner de rivna morötterna och ananaskrosset.
  3. Smörj ett bakplåtspapper och lägg på en ugnsplåt (ca 30*40 cm). Häll i smeten och grädda kakan i 175 grader, i ca 30-35 minuter.
  4. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
  5. Vispa alla ingredienser till ostkrämen till en fluffig smet.
  6. Dela den väl avsvalnade kakan på mitten, bred ut generöst med ostkräm på den ena halvan och lägg sedan på den andra halvan så att du får en tårta. Bred resten av krämen uppe på och runtom kakan. Strössla med hackad mandel eller nötter efter smak.
  7. Låt gärna den färdiga kakan stå i kylen i minst en halvtimme innan den ska ätas så blir den lättare att skära.

Morotskaka med lime

Morotskaka med kokos och lime

Ett något annorlunda recept på morotskaka med valnötter och en liten nyans av lime.

Ingredienser

Morotskaka med kokos och lime

  • Ger ca 20-30 bitar morotskaka
  • Morotskaka
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk mald muskotnöt
  • 0,5 tsk mald kryddpeppar
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl kokosflingor blötlagda i 2 msk vatten
  • 2 dl hackade valnötter
  • 4 ägg
  • 5,5 dl florsocker
  • 3 dl neutral matolja
  • 1 burk på 425 gr, krossad ananas väl avrunnen
  • 5,5 dl fint rivna morötter
  • Limekräm
  • 3 dl florsocker
  • 75 gr rumstempererat smör
  • 200 gr philadelphiaost
  • rivet skal från en lime (endast det gröna)
  • Saften från en lime

Gör såhär

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Klä en djup ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla torra ingredienser utom sockret i en stor bunke.
  3. Vispa ägg och socker en minut, rör ned oljan försiktigt i äggsmeten.
  4. Slå äggsmeten över de torra ingredienserna. Blanda i kokos, ananas, och de rivna morötterna. Blanda om ordentligt.
  5. Slå upp smeten på plåten, grädda i ca 50 minuter. Kakan är färdig när det inte fastnar något på din provsticka.
  6. Kyl kakan och bred ut limekrämen, skär i bitar och njut.
  7. Limekräm
  8. Vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm.
  9. Denna morotskaka blir underbart saftig och god. Det som blir över fryser man bara in i burkar med bakplåtspapper i mellanlagrena.

morotskakan

Klassisk morotskaka

En av favoritkakorna!

Ingredienser

Klassisk Morotskaka

  • Ger ca 12-15 bitar
  • Morotskaka
  • Morotskakan
  • 2 dl florsocker
  • 50 gr smör
  • 2 Ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl finrivna morötter
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ost kräm
  • 75 gr smör
  • 3 dl florsocker
  • 100 gr philadelphiaost
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk pressad limesaft

Gör såhär

  1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
  2. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sedan i äggen och de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned de rivna morötterna.
  3. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsform (ca 20*30 cm). Häll i smeten och grädda i 175 grader, 25-30 minuter. Kontrollera med en provsticka om morotskakan är färdig.
  4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.
  5. Ostkräm till morotskakan
  6. Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet. Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan. Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.

Kategorier: Kakor

Dela

Sök recept

Kategorier

3842 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.79 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Krisztian 2017/04/25
Utmärkt!
Lätt att beställa, utmärkt service och snabb leverans.
Susanne 2017/04/25
Marsipan
Aldrig besviken på eran marsipan. Den ljusrosa och den svarta är så fina och lättarbetade!
Elisabeth 2017/04/25
Tårtprodukter
Snabb leverans och mycket bra produkter. Andra gången jag beställer till bröllopstårta och är mycket nöjd.
Emilie 2017/04/25
Snabb service och fina produkter
Tack för mycket snabb leverans och bra produkter. Är mycket nöjd med de jag beställde.
Kaisa Lithander 2017/04/25
Funkar alltid
Bra service, stort utbud, snabba leveranser.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.61