Fyra supergoda Chokladkakor

Betyg: 5 av 5 (1 röst)

Bjud på smarriga chokladkakor till fikat! Här hittar du fyra recept på goda kakor, t.ex. glutenfria små rutor bakade på mandelmjöl och klassiska chokladsnittar.

Fyra supergoda Chokladkakor

Glutenfria chokladkakorGlutenfria chokladkakor

Glutenfria chokladrutor med mycket choklad och mandelsmak toppade med hallon och passar till glutenallergiker eftersom vi bakar dem på mandelmjöl.

Ingredienser

  • Recepter ger ca 25 kakor
  • 100 gram smör
  • 150 gram mörk choklad, gärna av god kvalitet
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 gram mörk choklad
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör

Gör såhär

  1. Ugnstemperatur 175 grader
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt den hackade chokladen smälta ned i det varma smöret. Rör om.
  3. Tillsätt strösocker, mandelmjöl, ett ägg i sänder och vaniljsocker. Rör ihop till en jämn smet.
  4. Klä en bakplåt med kanter, ca 20 * 30 cm, med bakplåtspapper och smörj detta, slå i smeten. Grädda längst ned i ugnen, nedersta falsen i ca 20 minuter. Låt svalna.
  5. Under tiden kakan svalnar, sjuder (får inte koka) du upp grädde, hackar ned choklad i grädden och låter den svalna. Tillsätt honung och till sist smör. Rör detta till en jämn smet och bred ut den på den avsvalnade kakan. Garnera med hallon, mandelspån, strössel eller cocos. Det som passar dig! Skär kakan i små bitar och servera gärna i små pappersformar.

Nougatdubletter

chokladkaka

Småkakor till kakbordet som kombinerar två favoritsmaker - choklad och nougat. Kakorna passar på ett dessertbord eller bara som de är till en kopp kaffe.

Ingredienser

Nougatdubletter

  • Recepter ger ca 60 st
  • 500 g rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
  • 7 dl vetemjöl
  • 10 msk kakao
  • 2 krm salt
  • Fyllning
  • 400g nougat

Gör såhär

  1. Blanda ihop smör, socker och äggulor i en matberedare tills det blivit mjukt och vitt. Tillsätt resterande ingredienser och blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Forma degen i fyra rullar, 3-4 cm i diameter, och rulla in dem i bakplåtspapper. Låt vila i kylen i ca 30 minuter så att den blir lättare att skära i skivor.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta ur degen ur pappret och skär i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i 7-8 minuter.
  5. Låt svalna.
  6. Dela nougaten i mindre bitar, smält i mikron, över vattenbad eller i spritspåse.
  7. Bred eller spritsa nougaten på undersidan av hälften av kakorna, låt stelna något innan du lägger ihop dem med resten av kakorna.

DaimCookies

daimkakor med chokladChocolate chip cookies med Daim och mörk choklad.

Ingredienser

  • Recepter ger ca 35 chokladkakor
  • 75 gram mörk choklad
  • 2 stycken Dubbeldaim
  • 75 gram rumsvarmt smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • ½ tsk balpulver
  • 2 dl havregryn
  • Garnering:
  • 50 gram mörk choklad

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka choklad och Daim.
  3. Blanda smör, strösocker och farinsocker, och blanda sedan i ägget.
  4. Häll mjöl, salt och bakpulver i en separat skål och blanda. Häll sedan i mjölblandningen i smörsmeten tillsammans med havregrynen.
  5. Knåda till sist in hackad choklad och Daim.
  6. Rulla små bollar av degen, ca 25 gram styck, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till något.
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på avsvalningsgaller.
  8. Smält chokladen till garneringen i en spritspåse antingen i micron eller i en kastrull med vatten. Spritsa sedan chokladen över kakorna.

Chokladsnittar

chokladsnittarKlassiska chokladsnittar toppade med pärlsocker.

Ingredienser

Skurna chokladkakor

  • Recepter ger ca 60 snittar
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Gör såhär

  1. Ugnstemperatur 200°C eller 175°C i varmluftsugn
  2. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
  3. Dela degen i sex delar.
  4. Forma delarna till rullar och lägg tre rullar på varje plåt klädd med bakplåtspapper eller direkt på smord plåt. Platta till dem lite.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Medan de är lite varma skär du dem i två cm breda, sneda bitar.

Kategorier: Choklad - Recept , Småkakor



8043 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Rim 2020/06/03
Jätte nöjd
Är jätte nöjd med alla produkter som jag beställde
Gun-Marie Östlund 2020/06/02
superbra service !
Snabbt o enkelt ! Mycket nöjd !
Sofie 2020/06/02
Favoritbutiken!
Snabb leverans! I butiken får man kanonhjälp av supertrevlig personal.
Eva Fredriksson 2020/06/01
Alltid nöjd.
Bra produkter och snabb leverans
Monica 2020/06/01
Lergryta
Har gjort kålpudding i lergrytan,, mm blir så saftig och underbar god

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här