Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
 •  Fri frakt över 499 kr
 •  Med omgående leverans
 • Kontakt 0920-12210
 •  120 dagar öppet köp

BAKA UNICORN CAKE - Så gör du en ENHÖRNINGSTÅRTA själv

Så kallade unicorn cakes - eller enhörningstårtor - är riktigt populärt nu! Enhörningstårtor består oftast av en vanlig rund (ganska hög) tårta med enhörningshorn och en spritsad man i snygga färger. Vi har samlat ett gäng vackra enhörningstårtor som inspiration till ditt enhörningskalas!

3.33 av 5 (15 recensioner)

Hur gör man en enhörningstårta?

Enhörningar är populära just nu - i alla möjliga former! Du har väl inte missat de snygga enhörningstårtorna? Unicorn cakes bakar du enkelt hemma med ganska små medel. Baka en rund tårta som du fyller och täcker efter smak, spritsa en färgglad man i t.ex. Enchanted Cream eller smörkräm och modellera öron och ett enhörningshorn i sockerpasta eller gum pasteStick ner ett sugrör i tårtan och sätt sedan hornet ovanpå för stabilitet. För att fästa enhörningstårtans ögon och öron kan du använda ätbart lim. En uppskattad tårta hos både stora och små!

Här hittar du ett recept på en riktigt bra tårtbotten som passar perfekt till din enhörningstårta!

Recept marängsmörkräm

Gör en frosting, smörkräm eller använd enchanted cream för att täcka tårtan och spritsa manen med.

Tid: 30 minuter

Receptet räcker för att täcka 1 tårta

Ingredienser

 • 4 äggivtor (från stora ägg), rumsvarma
 • 2 dl strösocker
 • 150-200 g rumsvarmt smör
 • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

 1. Vispa äggvitor och socker över ett vattenbad tills äggvitorna löst upp isg (ca 70°C)
 2. Ta bunken från värmen och häll över i en mixerskål istället.
 3. Vispa marängen på hög hastighet i 5-10 minuter.
 4. Sänk hastigheten och tillsätt det rumsvarma smöret. Tillsätt lite smör i taget och låt smöret blanda sig ordentligt med marängen innan du tillsäter mer smör.
 5. Tillsätt vaniljsockret och eventuellt någon annan valfri smak.
 6. Marängsmörkrämen håller upp till en vecka i kylskåp och 6 månader i frysen.

Modellera enhörning

Vill du göra en lite annorlunda enhörningstårta där inte själva tårtan är enhörningen, så kan du modellera en enhörning i t.ex. sockerpasta, modelleringschoklad eller gum paste. Eller varför inte modellera en enhörning på rice crispies blandat med smälta marshmallows som du sedan täcker med sockerpasta? Enhörningen ställer du sedan som dekoration uppe på din tårta som du täckt efter smak.

Lyckas med mat tipsar!

 • Spraya enhörningshornet med ätbar spray eller måla med ätbar guldfärg för en lite extra lyxig look!
 • Wilton's tyll 1M passar perfekt till att spritsa manen med!
 • Vill du spritsa flera färger samtidigt kan du använda dig av Color Swirl spritsset från Wilton.
 • Köp pastafärger i flerpack så får du alla färger du behöver till din enhörningstårta.
 • För att lyckas med ett fint enhörningshorn tar du två långa "maskar" med gum paste som du sedan tvinnar ihop till ett horn.

Enhörningar uppe i skyn

1-års tårta med enhörningar uppe i skyn

En flickig tårta med söta små enhörningar och maränger inskickad av Louise Ljunghäger turtoft. "Sockerkaksbottnar med smak av vanilj
Fyllning mjölkchokladfluff. Spacklad med chokladsmörkräm. Täckt med sockerpasta med smak av marshmallows. Dekorationer av sockerpasta (luftballongen är en sp-klädd frigolitboll och grillspett samt korg av sp) och maränger. 1an är målad med ätbart guldglitter."

Unicorn cake

Unicorntårta utsmyckad med sockerpasta och smörkräm

En enhörningstårta täckt med sockerpasta inskickad av Sara Alamäki. Vaniljbotten fylld med hallonmousse och glasskräm. Spacklad med smörkräm, med smak av smultron. Täckt med sockerpasta. Öronen och hornet är gjorda av sockerpasta. Ögonen är av figurmarsipan. Manen är gjord av smörkräm färgad i olika pastellfärger.

Sagodop

Doptårta i tre våningar med enhörning på toppen

Sagolik doptårta med enhörning inskickad av Venke Hansen. "Doptårta i våningar. Tre tårtor, täckta med pastellgrön sockerpasta, stadigt staplade på varandra. Högst upp på tårtan sitter en vit enhörning, modellerad i gumpaste, med man och svans i regnbågens färger. Detaljer och blommor i sockerpasta och handspritsad kristyr. Tårtorna innehåller tre ljusrosa sockerkaksbottnar och mellan lagren en ljuvlig jordgubbsmousse med hela jordgubbar och grädde, och en god vaniljmousse på vaniljvisp och philadelphia."

Unicorn Birthday Wishes

Tårta med en enhörning sittandes på toppen.

Uppdaterad version av den vanliga Unicorn head cake, inskickad av Emma Wamming. "En mer annorlunda variant av alla Unicorn cakes som far runt just nu! Efter man både sett och gjort dessa Unicorn mainstream tårtor så bestämde vi oss för att göra vår egen tolkning! Täckt med sugarpaste och vaniljsmörkräm. Dekorationer i Sugarpaste, fylld med jordgubbar, jordgubbsmousse och glasskräm. Botten: vaniljbottnar."

Fat unicorn-tårta

Färgglad tårta med en mätt enhörning liggandes bredvid.

En tårta med massa smarrigheter, så smarrig att till och med enhörningar kommer och tar sig en tugga, inskickad av Louise Ljunghäger turtoft. "Sockerkaksbottnar med vaniljsmak penslade med hallonsaft
Fyllning 1: hallon och blåbärsmousse
Fyllning 2: glasskräm
Täckt och spritsad med smörkräm färgad med karamellfärg i olika färger
Dekorationer: hemgjorda macarons, en med chokladsmak en med hallon och vitchoklad och en med hemgjord lemoncurd, maränger, vitchoklad med olika färger (gelfärg)
Enhörning gjord i sockerpasta detaljer målade med ätbar pulverfärg."

Rainbow Unicorn Cake

Unicorn tårta med horn i flera färger.

Den här tårtan har ljusa vaniljbottnar med jordgubb och vaniljcreme. På utsidan så har jag gjort en Vanilj marängsmörkräm som jag har färgat i olika regnbågsfärger för att dekorera tårtan med. Hornet, öronen och ögonen gjorda av Fondant. Dekorerad med strössel och guldstjärnor.

Inskickad av: Åsa Båvenmark

Unicorntårta

Unicorntårta i två våningar.

Unicorntårta till barnbarnets 1 årskalas inskickad av Sabina jäverbrant. "Tårtan är täckt med marängsmörkräm med vaniljsmak. Horn, öron och ögon är gjorda av gumpaste och målade med ätbar guldfärg och guldglitterpulver. Bottnarna är rosa jordgubbsbottnar och de är fyllda med vit chokladfluff och passionsfruktscurd. Lilla Melodie åt tårta för första gången och den fick klart godkänt!"

Enhörningskalas

Enhörningstårta med spritsad man i blandade färger.

Festlig enhörningstårta i härliga färger inskickad av Maria Necander. "Vaniljbottnar fyllda med Choklad- & apelsinmousse.
Spacklad och spritsad med Marängsmörkräm. Täckt med marshmallowsfondant, horn och öron i Gumpaste."

Unicorn cake

Födelsedagstårta för 1-åringen, med en enhörning sittandes på toppen.

En födelsedagstårta med chokladmousse och jordgubbsmousse. Ljusbotten och täckt med sockerpasta, inskickad av Jessica. "En födelsedagstårta som är gjord på ljusbotten med fyllningarna choklad och jordgubbsmousse. Spaklad med citronsmörkräm och täckt med sockerpasta. Sockerpastan är färgad med colour splash och guldpasta. Den har ett rosa sidenbands kring varje våning."

Unicorntårta

Färgglad enhörningstårta

Inskickad av Madeleine Ekholst till Årets Tårtmästare 2019

"Tårtan är byggd i två våningar. Den är gjord på ljusa bottnar fylld med jordgubbsmousse och vit choklad mousse. Den är spacklad med Enchanted Cream som är färgad med Progels pastafärger. Drippen är en ganache på vit choklad som är färgad med Progels pastafärg. Förutom godis, macarons och maränger består dekorationen av figurer gjorda av modelleringspasta."

Regnbågstårta

Regnbåstårta med enhörning på toppen.

Färgglad regnbågstårta med en enhörning uppepå, inskickad av Jessica Jansson. "Min lillasyster skulle ha barnkalas och eftersom jag nyligen funnit intresse i att baka tårtor så fick jag naturligtvis äran att göra tårtan till kalaset. Hon älskar hästar, sagor och att måla, så varför inte göra en regnbågstårta med glada färger och en sagofigur. Tårtan är gjort av vaniljbottnar som jag färgat i olika färger med hjälp av pastafärger, vaniljkräm, daimfluff och både spacklad samt spritsad med marängsmörkräm som jag färgat i en svag rosa färg. Enhörningen uppe på tårtan är gjord i sockerpasta."

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se