Världens bästa kladdkaka

Betyg: 3.67 av 5 (6 röster)

”Jag har gjort många kladdkakor genom åren, men det här är tveklöst det som ger det bästa resultatet. Enklast är det också. Eftersom jag är glutenintolerant brukar jag byta ut mjölet mot glutenfritt och det funkar lika bra.” - Karin

Världens bästa kladdkaka

Världens bästa kladdkaka

24 bitar 60 min

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 10 dl socker
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2½-3 dl kakao
  • 6 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
  • 400 g smält smör

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i nämnd ordning.
  2. Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper eller två bröade springformar (ca 24 cm)
  3. Grädda i 175 grader cirka 25-30 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna med en krämig vaniljglass eller en god hallonsorbet!

Författare

Peder Näslund Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier: Kladdkaka



8034 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Britt-Mari 2020/05/28
Mycket nöjd
Fina varor och snabb leverans
Shada 2020/05/27
Nöjd kund!
Jätte nöjd med sakerna jag har beställt!
Sars 2020/05/27
Kärlek
Kärlek till alla fina utstickare
Nettan 2020/05/27
Nöjd kund
Snabb leverans och stort utbud.
Sara 2020/05/26
Snabb leverans
Så sjukt snabba på att leverera!! Och finns det mesta du behöver! Rekommenderas varmt!!!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här