Kontakta oss
Prisjakt
4.66 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Världens bästa kladdkaka

”Jag har gjort många kladdkakor genom åren, men det här är tveklöst det som ger det bästa resultatet. Enklast är det också. Eftersom jag är glutenintolerant brukar jag byta ut mjölet mot glutenfritt och det funkar lika bra.” - Karin

3.63 av 5 (24 recensioner)
Världens bästa kladdkaka

Världens bästa kladdkaka

24 bitar 60 min

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 10 dl socker
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2½-3 dl kakao
  • 6 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
  • 400 g smält smör

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i nämnd ordning.
  2. Häll smeten i långpanna med bakplåtspapper eller två bröade springformar (ca 24 cm)
  3. Grädda i 175 grader cirka 25-30 minuter. Kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera gärna med en krämig vaniljglass eller en god hallonsorbet!
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8809 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se