Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Vaniljpannacotta

Pannacotta är en italiensk dessert som går att variera med olika frukter och bär som tillbehör. Desserten går fort att göra, förbereds innan och är ett säkert kort på dessertbordet!

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 gr strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad

Gör så här

  1. Börja med att lägga gelatinet i kallt vatten, cirka 10 minuter.
  2. Blanda under tiden grädden, mjölken och strösockret i en tjockbottnad kastrull.
  3. Skrapa ur vaniljstången och lägg även ner fröna i kastrullen. Du ska också låta själva stången koka med, men den tar du sedan bort.
  4. Koka upp och tag kastrullen från plattan. Tillsätt det urkramade gelatinet och rör tills allt löst sig och blivit till en slät massa.
  5. Låt det hela svalna en stund och slå sedan upp i 6 dessertskålar, glas, silikonformar eller kaffemuggar och ställ in dem i kylen. Eller så låter du puddingen stelna i kyl och vispar upp den lätt så allt blandas, spritsa sedan upp den i formen du tänkt använda.
  6. Låt det stå och ”stanna” i kylen minst 4 timmar.

Lyckas med mat tipsar!

  • Garnera gärna med frukt och bär!
  • Passar bra till ett sött dessertvin.
  • Prova blanda exempelvis mixade hallon i hälften av smeten
  • Låt smeten stelna i en skål, vispa sedan upp den och sprits upp den i formen du tänkt servera i. Detta gör det enklare att portionera och du slipper att alla vaniljkorn hamnar i botten.
Kategorier Sötsaker

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se