-
Gör pajskalet såhär
-
Mät upp vetemjöl, majsmjöl och salt i en bunke.
-
Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölet för hand eller med en degblandare.
-
Tillsätt vatten och knåda snabbt ihop till en smidig deg.
-
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, eller i en springform, ca 23 cm i diameter.
-
Nagga skalet och låt det stå svalt i 15-30 minuter, alternativt ställ in det i frysen i några minuter.
-
Sätt ugnen på 200°
-
Vispa upp ägget och pensla pajskalet innan du förgräddar det i varm ugn i ca 10-15 minuter.
-
Gör fyllningen såhär
-
Sätt ugnen på 140 grader.
-
Skär löken och paprikan i bitar och fräs dem i lite smör.
-
Blanda i spiskummin och chilipulver, samt majsen.
-
Häll paprikablandningen i det förgräddade pajskalet.
-
Koka upp mjölk och låt svalna en aning.
-
Vispa upp äggen och blanda ner dem i mjölken.
-
Tillsätt socker, persilja och tacosås. Smaka av med salt och peppar.
-
Häll fyllningen över paprikablandningen i pajskalet.
-
Grädda tacopajen i ca 50 minuter.
-
Skiva mozzarellan och lägg den på pajen.
-
Höj ugnen till 180 grader och grädda pajen ytterligare 10 minuter.
-
Servera med en god tomatsallad
Nöjd!
Alltid snabba leveranser och prisvärda produkter!