Vit kladdkaka

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Karin Bernfalk.

Vit kladdkaka

Ingredienser

  • 150 vit choklad
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 1,5 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält chokladen och låt den svalna.
  2. Vispa ihop smör och socker, knäck i ett ägg i taget och vispa till en jämn smet.
  3. Häll i chokladen och blanda ihop.
  4. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten.
  5. Smöra o bröa alternativt lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form, 24 cm.
  6. Bred ut smeten och baka av i ca 15 – 20 minuter i 175 grader.
  7. Låt svalna och njut sedan med lite rårörda hallon och vaniljglass. Mums!

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du ska smälta choklad i ett vattenbad så var försiktig så att du inte får vatten eller vattenånga i chokladen, då skär sig chokladen och blir grynig. Även när du använder mikrovågsugn måste du vara försiktig, chokladen kan brännas bara på någon sekund.

Kategorier: Kladdkaka

Dela



7514 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Josefine Vestlund 2019/07/18
Storslagen butik
Beställer allt från denna butik. Alltid snabb frakt och supernöjd med alla varor!
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69