Vit kladdkaka

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Karin Bernfalk.

Vit kladdkaka

Ingredienser

  • 150 vit choklad
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 1,5 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält chokladen och låt den svalna.
  2. Vispa ihop smör och socker, knäck i ett ägg i taget och vispa till en jämn smet.
  3. Häll i chokladen och blanda ihop.
  4. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten.
  5. Smöra o bröa alternativt lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form, 24 cm.
  6. Bred ut smeten och baka av i ca 15 – 20 minuter i 175 grader.
  7. Låt svalna och njut sedan med lite rårörda hallon och vaniljglass. Mums!

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du ska smälta choklad i ett vattenbad så var försiktig så att du inte får vatten eller vattenånga i chokladen, då skär sig chokladen och blir grynig. Även när du använder mikrovågsugn måste du vara försiktig, chokladen kan brännas bara på någon sekund.

Kategorier: Kladdkaka

Dela



7270 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingemar 2019/01/18
Snabba
Jag är mycket nöjd!
Girl 2019/01/18
perfekt
bra priser och bra produkter. lätt att hitta produkten
Theo 2019/01/18
Alltid nöjd
Alltid nöjd Snabb leverans, bra priser och bra produkter.
E.P 2019/01/17
Supernöjd
Snabb leverans och bra märken
Jeanette... 2019/01/17
Snabb hantering
Jättenöjd, med priset och kvaliteten.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.61