Vit kladdkaka

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Karin Bernfalk.

Vit kladdkaka

Ingredienser

  • 150 vit choklad
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 1,5 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält chokladen och låt den svalna.
  2. Vispa ihop smör och socker, knäck i ett ägg i taget och vispa till en jämn smet.
  3. Häll i chokladen och blanda ihop.
  4. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten.
  5. Smöra o bröa alternativt lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form, 24 cm.
  6. Bred ut smeten och baka av i ca 15 – 20 minuter i 175 grader.
  7. Låt svalna och njut sedan med lite rårörda hallon och vaniljglass. Mums!

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du ska smälta choklad i ett vattenbad så var försiktig så att du inte får vatten eller vattenånga i chokladen, då skär sig chokladen och blir grynig. Även när du använder mikrovågsugn måste du vara försiktig, chokladen kan brännas bara på någon sekund.

Kategorier: Kladdkaka



7828 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Diana 2020/01/26
Nöjd!
Snabb frakt och bra kvalité:)
Rose-Marie... 2020/01/26
Minimuffinslångpanna
Fungerade utmärkt
Maria 2020/01/24
Alltid lika bra!
Snabb leverans, bra priser och bra urval av produkter.
Anneli 2020/01/23
Gillar sidan
Denna sidan är den bästa att beställa ifrån visst priserna är lite höga i min smak men det är bra kvallitet och ja...
Jessica Olsson 2020/01/22
Utstickare
Jag är jätte nöjd med mitt köp

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här