Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagar öppet köp

Vit kladdkaka

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Karin Bernfalk.

0 av 5 (0 recensioner)

Ingredienser

  • 150 vit choklad
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 1,5 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält chokladen och låt den svalna.
  2. Vispa ihop smör och socker, knäck i ett ägg i taget och vispa till en jämn smet.
  3. Häll i chokladen och blanda ihop.
  4. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten.
  5. Smöra o bröa alternativt lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form, 24 cm.
  6. Bred ut smeten och baka av i ca 15 – 20 minuter i 175 grader.
  7. Låt svalna och njut sedan med lite rårörda hallon och vaniljglass. Mums!

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du ska smälta choklad i ett vattenbad så var försiktig så att du inte får vatten eller vattenånga i chokladen, då skär sig chokladen och blir grynig. Även när du använder mikrovågsugn måste du vara försiktig, chokladen kan brännas bara på någon sekund.
Kategorier Kladdkaka

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8572 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se