Vit kladdkaka

Betyg: 0 av 5 (0 röster)

Tävlingsbidrag till Årets kladdkaka 2013 inskickat av Karin Bernfalk.

Vit kladdkaka

Ingredienser

  • 150 vit choklad
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjöl
  • 1,5 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält chokladen och låt den svalna.
  2. Vispa ihop smör och socker, knäck i ett ägg i taget och vispa till en jämn smet.
  3. Häll i chokladen och blanda ihop.
  4. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten.
  5. Smöra o bröa alternativt lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form, 24 cm.
  6. Bred ut smeten och baka av i ca 15 – 20 minuter i 175 grader.
  7. Låt svalna och njut sedan med lite rårörda hallon och vaniljglass. Mums!

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du ska smälta choklad i ett vattenbad så var försiktig så att du inte får vatten eller vattenånga i chokladen, då skär sig chokladen och blir grynig. Även när du använder mikrovågsugn måste du vara försiktig, chokladen kan brännas bara på någon sekund.

Kategorier: Kladdkaka



8034 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Britt-Mari 2020/05/28
Mycket nöjd
Fina varor och snabb leverans
Shada 2020/05/27
Nöjd kund!
Jätte nöjd med sakerna jag har beställt!
Sars 2020/05/27
Kärlek
Kärlek till alla fina utstickare
Nettan 2020/05/27
Nöjd kund
Snabb leverans och stort utbud.
Sara 2020/05/26
Snabb leverans
Så sjukt snabba på att leverera!! Och finns det mesta du behöver! Rekommenderas varmt!!!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här