Vitlöksbröd

Recept på ett vitlöksbröd som är enkelt att göra och går bra att frysa in om du vill. Prova gärna att kalljäsa brödet över natten för ett ännu bättre bröd.

Vitlöksbröd

Ingredienser

Vitlöksbröd

  • 4,5 dl kallt vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 10 gr jäst
  • 850 gr vetemjöl special
  • 10 gr finsalt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk flingsalt
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Tillsätt mjöl, olivolja, jäst, pressad vitlök och vatten i köksmaskinens bunke.
  2. Arbeta degen smidig på låg hastighet i 16 minuter utan salt. Tillsätt finsalt och blanda i två minuter till.
  3. Låt degen jäsa under plast i minst 2 timmar, om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den.
  4. Baka ut till 2 jämnstora bröd och snitta dem med snittkniv. Strö över flingsalt samt sesamfrö och låt sedan jäsa till dubbel storlek under bakduk innan du gräddar.
  5. Grädda i 250 graders ugn 5 minuter, sänk sedan till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek.
  6. När brödet är färdigt ska det ha en kärntemperatur på 96 grader. Det gör du enkelt med en kökstermometer.

Lyckas med mat tipsar!

  • Servera vitlöksbrödet till en god fisksoppa!
  • För att få ett smakrikare bröd - kalljäs brödet i kylen över natten.
  • Pensla brödet med vitlökssmör när det kommit ut ur ugnen för ännu mer vitlökssmak.

Kategorier: Matbröd

Dela



7513 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Ingela 2019/07/15
Rekommenderar
Superbra och jättefina varor samt otroligt snabb leverans. Tog bara en dag, fast jag bor så avsides. Jag är såå nöjd,
Liselotte Jonsson 2019/07/15
Prefekta formar
Har köpt tre pajformer rektangulära samt en kvadratisk de är redan invigda och så bra. Snabb leverans och allt rätt.
Lilia 2019/07/11
beställning
Så nöjd med produkten,snabb leverans
Janna André 2019/07/10
cream of tartar
kan verkligen rekommendera denna när du gör maräng. Blir en helt annan konsistens på den och ska du vända ner det i...
Janna André 2019/07/10
cockies and cream
mycket god, använde denna till att fylla pralinskal! tillsatte även lite fint krossade oreokex för mer knaster!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.69