Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Vitt formbröd

Ljust, enkelt bröd med syra från fördeg av råg och seghet av en skållning på havregryn.

3.6 av 5 (10 recensioner)

Ingredienser

Vitt formbröd

Gör så här

  1. Blanda ihop skållningen på havre och kokande vatten.
  2. Häll sedan manitoba cream och vatten i fördegen och blanda väl. Låt maskinen gå i ca 8 minuter – degen ska vara seg och bilda trådar. Låt degen vila i 15 minuter.
  3. Blanda i skållningen i degen, och till sist saltet. Blanda i sammanlagt 5 minuter.
  4. Stjälp upp degen i en oljad brödform (35 cm), lägg över en kökshandduk och låt jäsa i ca 3 timmar.
  5. Förvärm ugnen till 250°C.
  6. Strö lite flingsalt över brödet och ställ in formen i ugnen. Låt brödet baka i ca 10 minuter, sänk därefter värmen till 200°C och grädda ytterligare 20 minuter. Sätt sedan in en termometer i brödet och grädda tills den visar 97 grader.
  7. Stjälp upp på bakgaller och låt svalna under kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du inte vill ha flingsalt på ditt bröd, kan du hoppa över det momentet.
  • För ett extra nyttigt bröd kan du tillsätta t.ex. solrosfrön eller torkad frukt
  • Använd en snittkniv för att snitta snygga mönster i ditt bröd.

formbrödet

Kategorier Matbröd

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8753 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se