Vitt formbröd

Ljust, enkelt bröd med syra från fördeg av råg och seghet av en skållning på havregryn.

Vitt formbröd

Ingredienser

Vitt formbröd

Gör så här

  1. Blanda ihop skållningen på havre och kokande vatten.
  2. Häll sedan manitoba cream och vatten i fördegen och blanda väl. Låt maskinen gå i ca 8 minuter – degen ska vara seg och bilda trådar. Låt degen vila i 15 minuter.
  3. Blanda i skållningen i degen, och till sist saltet. Blanda i sammanlagt 5 minuter.
  4. Stjälp upp degen i en oljad brödform (35 cm), lägg över en kökshandduk och låt jäsa i ca 3 timmar.
  5. Förvärm ugnen till 250°C.
  6. Strö lite flingsalt över brödet och ställ in formen i ugnen. Låt brödet baka i ca 10 minuter, sänk därefter värmen till 200°C och grädda ytterligare 20 minuter. Sätt sedan in en termometer i brödet och grädda tills den visar 97 grader.
  7. Stjälp upp på bakgaller och låt svalna under kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du inte vill ha flingsalt på ditt bröd, kan du hoppa över det momentet.
  • För ett extra nyttigt bröd kan du tillsätta t.ex. solrosfrön eller torkad frukt
  • Använd en snittkniv för att snitta snygga mönster i ditt bröd.

formbrödet

Kategorier: Matbröd

Dela



7357 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.81 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Birgitta 2019/03/26
Bra produkter och snabb frakt
Snabb frakt, bra produkter, bl.a.. Rainbow Dust Ätbart lim och en Tårtring, gör att jag alltid beställer från...
Märit 2019/03/25
stekspade
super snabb leverans. Fina stekspadar lämnar fettet i stekpannan.
Catharina... 2019/03/24
Bra!
Bra produkt. Snabb leverans. Jag är mycket nöjd.
Helena Nyström 2019/03/24
Helnöjd
Kommer att handla här flera ggr med så stort urval. :)
Areti 2019/03/21
Super fina produktet
Jag använder alla prukter jag köpte och är mycket nöjd

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här

Meny

Prisjaktbetyg
9.59