Vitt formbröd

Betyg: 3.25 av 5 (8 röster)

Ljust, enkelt bröd med syra från fördeg av råg och seghet av en skållning på havregryn.

Vitt formbröd

Ingredienser

Vitt formbröd

Gör så här

  1. Blanda ihop skållningen på havre och kokande vatten.
  2. Häll sedan manitoba cream och vatten i fördegen och blanda väl. Låt maskinen gå i ca 8 minuter – degen ska vara seg och bilda trådar. Låt degen vila i 15 minuter.
  3. Blanda i skållningen i degen, och till sist saltet. Blanda i sammanlagt 5 minuter.
  4. Stjälp upp degen i en oljad brödform (35 cm), lägg över en kökshandduk och låt jäsa i ca 3 timmar.
  5. Förvärm ugnen till 250°C.
  6. Strö lite flingsalt över brödet och ställ in formen i ugnen. Låt brödet baka i ca 10 minuter, sänk därefter värmen till 200°C och grädda ytterligare 20 minuter. Sätt sedan in en termometer i brödet och grädda tills den visar 97 grader.
  7. Stjälp upp på bakgaller och låt svalna under kökshandduk.

Lyckas med mat tipsar!

  • Om du inte vill ha flingsalt på ditt bröd, kan du hoppa över det momentet.
  • För ett extra nyttigt bröd kan du tillsätta t.ex. solrosfrön eller torkad frukt
  • Använd en snittkniv för att snitta snygga mönster i ditt bröd.

formbrödet

Kategorier: Matbröd



8393 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Mimmi 2020/11/26
Oerhört snabb respons!
Härliga produkter, toppenrespons och rasande snabb leverans. Tack, det uppskattas verkligen! Återkommer mer än gärna!
Åke Roth 2020/11/25
Filekniv
Köpte Mannerströms filekniv. Mycket bra kvalitet till rimligt Pris!✌
Roger 2020/11/25
Imponerande
Allting perfekt, snabba leveranser.
Mikhail 2020/11/25
Bakning
Etta bra leverans!!!
Susanne 2020/11/25
Nöjd
Enkelt att navigera på hemsidan. Snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här