Kontakta oss
Prisjakt
4.46 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Zuleikatårta

En god tårta som är perfekt efter maten till en kopp kaffe. Zuleikatårta är inte så söt utan härligt krämig med mycket mandelsmak. Receptet ger 12-15 bitar.

3.67 av 5 (12 recensioner)

10-12 portioner
Tidsåtgång 60 minuter

Ingredienser

  • 1 ½ dl sötmandel (100 g)
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Garnering:
  • 3 äggulor
  • 3/4-1 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • ½ påse mandelspån alternativt hackad mandel

Gör Zuleikatårtan såhär

  1. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Ugnstemperatur 175°C, varmluft 150°C
  2. Skålla och ev. mal mandeln.
  3. Vispa vitorna till hårt skum.
  4. Blanda mandel och socker. Vänd ner vitorna försiktigt.
  5. Bred ut smeten i formen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Stjälp upp och låt kallna.
  7. Blanda äggulor, socker, grädde och smör i en kastrull. Sjud krämen tjock under kraftig omrörning.
  8. Låt krämen svalna något och häll den sedan över tårtbotten.
  9. Garnera med rostad mandel. Servera gärna tårtan kall, då är den godast.

Lyckas med mat tipsar!

  • Vill du ha en fluffigare kräm kan du sjuda krämen med hälften av grädden. Vispa resten av grädden och vänd ner den i krämen sedan den svalnat.
Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Kategorier Lyckas med Tårta

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8647 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se