Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagars öppet köp
Baksten, bakhäll i granit

Baksten, Bakhäll i granit

  • Baksten i granit
  • Gör egen pizza
  • Ge bröd en knaprig utsida
529 kr
Inkl. moms
Fraktfri produkt Omgående leverans
I Lager
Köps ofta tillsammans med

Beskrivning

Att laga mat på heta stenar har människan alltid gjort. Denna baksten är en modern variant som används som bakhäll i din egen ugn. Du kan också använda den som grillhäll på kol, gas eller elgrill.

Bakstenen är tillverkad av granit som är en hård, tät och hållbar bergart som lämpar sig bra som baksten. Ena sidan är polerad för att få en slät och fin yta som även är lätt att rengöra. På en baksten bakar du pizza med krispig botten, mjuka tortillas och fantastiska matbröd i olika former.

Varför baksten

Du får alltid ett perfekt resultat eftersom bakstenen gör att temperaturen håller sig på en hög och jämn nivå. En baksten är till exempel idealisk när du ska grädda bröd som kräver en kort men het gräddning. När du bakar på baksten får brödet en krispig yta och fint mjukt inre. Stenen gör att brödet skjuter på höjden och du slipper platta, tråkiga bröd.

Använd gärna en brödspade vid gräddning, så är det lättare att sätta in och ta ut brödet ur ugnen och du slipper bränna dig.

Fördelar med att baka på baksten:

  • Bakstenen gör att temperaturen håller sig på en hög och jämn nivå, vilket alltid ger perfekt resultat
  • Brödet skjuter på höjden och får en fin knaprig yta och ett mjukt inre
  • När du bakar pizza på en baksten får pizzan alltid en god, krispig botten - Här kan du se recept och tips för din pizza!

Tips! Den putsade sidan på bakstenen fungerar även bra för temperering av choklad i mindre mängder. Stenen ska ha en temperatur på ca 20 grader (rumstemperatur).

  • Eftersom bakstenen är en natursten kan färg och storlek variera något
  • Tillverkad av granit
  • Storlek: ca 40 x 30 x 3 cm
  • Vikt: 10-11 kg

Baka på baksten i granit:

  • Bakstenen lägger du in i en kall ugn på ugnsgaller eller på en upp- och nedvänd ugnsplåt i den nedre delen av ugnen
  • Låt stenen ligga i ugnen 20-30 minuter på högsta värmen, sänk sedan till den temperatur som behövs för baket. För pizza gäller högsta temperatur.
  • När ugnen har nått rätt temperatur är det bara att sätta igång. Prova gärna hur gräddningen går i början tills du lärt dig grädda på baksten.
  • Du kan grädda direkt på bakstenen, men om du gräddar pizza rekommenderar vi att du bakar ut pizzan på ett bakplåtspapper som får följa med in på stenen, vilket gör det lättare att få ut pizzan efter gräddning.
  • Det spelar ingen roll vilken sida av stenen du gräddar brödet på, dvs det går lika bra att grädda på den putsade som den oputsade sidan.

Rengöra din baksten:

  • Låt stenen ligga kvar i ugnen och svalna innan du tar ut den. Tänk på att stenen blir väldigt varm och bibehåller värmen länge
  • Diska din baksten med ljummet vatten när den är kall
  • Stenen ska torkas på eftervärme i ugnen eller ett dygn i rumstemperatur

Beskrivning

Recensioner (38)

4.66 av 5 (38 recensioner)

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8705 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se