Mycryo Kakaosmör, pulver - Callebaut

I lager med Omgående leverans

299 kr

I Butik och Webblager

Callebaut Choklad

CB546231

  • 600 g Mycryo
  • 100% kakaosmör
  • Temperera choklad

Produktinformation

Mycryo Kakaosmör i pulverform, från Callebaut.

Callebauts Mycryo

Callebauts Mycryo ™ är en 100% naturlig ingrediens: rent kakaosmör i pulverform. Använd den gärna tillsammans med choklad av hög kvalitet från Callebaut. Den har en neutral smak och är vit i färgen. Pulvret tål väldigt höga temperaturer och innehåller stabila kristaller.

  • 600 g
  • 100% kakaosmör
  • För temperering: tillsätt 2% Mycryo till din smälta choklad och blanda.

Att använda Mycryo

Det är väldigt bra och framförallt enkelt att använda Mycryo kakaosmör i pulverform för att temperera choklad. Lägg till ungefär 2% Mycryo till din smälta choklad för att få den perfekta kristalliseringen. Chokladen får en glansigare och hårdare yta och har en hög kristalliseringsförmåga. Med mycryo går tempereringen väldigt snabbt och du slipper använda en stenskiva.

Du kan även använda Mycryo för att tunna ut trögflytande choklad eller chokladfärger.

Gör så här:

  1. Lägg chokladen i en bunke och smält en över ett vattenbad till 35-45°C (använd en bra termometer)
  2. Låt sedan chokladen svalna till 34 grader.
  3. Tillsätt 1-2% Mycryopulver och rör runt några varv tills pulvret har löst upp sig. Vänta sedan någon minut innan du rör runt igen annars kan chokladen svalna för snabbt. Sikta gärna ner pulvret med en tesil eller annan finmaskig sil.
  4. Låt chokladen svalna ytterligare, till 29-32°C (Beror på sluttemperaturen för tempereringen).
  5. Fyll formarna!

Andra användningsområden

Mycryo  är även ett bra vegetabiliskt fett för stekning och grillning. Den står emot höga temperaturer bättre än smör och olja och bränner inte. Rulla grönsaker, kött, fisk eller kyckling i Mycryo och stek eller grilla. Du kan även blanda ihop Mycryo med örter eller kryddor innan.

Temperera choklad med Callebauts Mycryo pulver

Hur tempererar man choklad med Mycryo? I videon visar Callebaut hur du gör.

Ingredienser: kakaosmör (100%). Lämplig för vegetarianer och veganer. www.lyckasmedmat.se

ChokladCandy MeltsPralintillverkning

 Inga recensioner än
Skriv en recension!

Skriv din recension

Mycryo Kakaosmör, pulver - Callebaut

Mycryo Kakaosmör, pulver - Callebaut

Mycryo Kakaosmör i pulverform, från Callebaut.



8297 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Marit 2020/10/22
Portionsbröd form
Så rolig att baka med, men beställde fel form, har den andra större. En snabb leverans, snabbt svar med...
Louise 2020/10/21
Mycket nöjd
Jag är mycket nöjd med både produkter och service. Snabb leverans.
Maria 2020/10/21
Alltid nöjd
Är alltid nöjd med eran snabba leverans av bra grejer till köket. Men mitt senaste paket har visst posten tappat bort...
Andrea 2020/10/20
Tårtkartonger
Deras tårtkartonger är riktigt bra!
Mariam 2020/10/19
Jätte nöjd
Jag är jätte nöjd med allt jag köpte från er!:)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här