Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  Svensk innehållsförteckning
Mycryo Kakaosmör, pulver - Callebaut
Callebaut Choklad

Mycryo Kakaosmör, pulver - Callebaut

Mycryo Kakaosmör i pulverform, från Callebaut. Läs mer om produkten
299 kr
Inkl. moms
Tillfälligt slut
Slut i Lager
Meddela mig när produkten är i lager
Om Callebaut Choklad

Callebaut tillverkar Belgisk choklad med de finaste ingredienserna vilket gör att chokladen håller hög kvalitet och har gjort det ända sedan 1911. Använd Callebauts choklad för att göra egna praliner, eller när du bakar brownies, kladdkaka, chocolate chip cookies eller något annat gott.

Läs mer om Callebaut Choklad

  • 600 g Mycryo
  • 100% kakaosmör
  • Temperera choklad

Produktinformation

Mycryo Kakaosmör i pulverform, från Callebaut.

Callebauts Mycryo

Callebauts Mycryo ™ är en 100% naturlig ingrediens: rent kakaosmör i pulverform. Använd den gärna tillsammans med choklad av hög kvalitet från Callebaut. Den har en neutral smak och är vit i färgen. Pulvret tål väldigt höga temperaturer och innehåller stabila kristaller.

  • 600 g
  • 100% kakaosmör
  • För temperering: tillsätt 2% Mycryo till din smälta choklad och blanda.

Att använda Mycryo

Det är väldigt bra och framförallt enkelt att använda Mycryo kakaosmör i pulverform för att temperera choklad. Lägg till ungefär 2% Mycryo till din smälta choklad för att få den perfekta kristalliseringen. Chokladen får en glansigare och hårdare yta och har en hög kristalliseringsförmåga. Med mycryo går tempereringen väldigt snabbt och du slipper använda en stenskiva.

Du kan även använda Mycryo för att tunna ut trögflytande choklad eller chokladfärger.

Gör så här:

  1. Lägg chokladen i en bunke och smält en över ett vattenbad till 35-45°C (använd en bra termometer)
  2. Låt sedan chokladen svalna (34-35°C för mörk choklad, 33-34°C för mjölkchoklad och vit choklad).
  3. Tillsätt 1-2% Mycryopulver och rör runt några varv tills pulvret har löst upp sig. Vänta sedan någon minut innan du rör runt igen annars kan chokladen svalna för snabbt. Sikta gärna ner pulvret med en tesil eller annan finmaskig sil.
  4. Rör runt ordentligt
  5. Låt chokladen svalna ytterligare, till 29-32°C (31-32°C för mörk choklad, 29-30°C för mjölkchoklad och vit choklad).
  6. Nu är det bara att börja fylla formarna!

Andra användningsområden

Mycryo är även ett bra vegetabiliskt fett för stekning och grillning. Den står emot höga temperaturer bättre än smör och olja och bränner inte. Rulla grönsaker, kött, fisk eller kyckling i Mycryo och stek eller grilla. Du kan även blanda ihop Mycryo med örter eller kryddor innan.

Varför temperera choklad?

Att temperera choklad betyder att man förkristalliserar kakaosmöret i chokladen. Det påverkas av vilken temperatur chokladen har när den bearbetas. Vi temperering förvandlas kakaosmöret till en stabil kristallin form. Detta garanterar hårdheten, krympkraften och glansen hos den slutgiltiga chokladen. Om du inte tempererar chokladen får du inte samma strålande resultat.

De tre faktorerna som spelar stor roll under temperering är varaktighet, temperatur och rörelse. Det är vad som menas med temperering. Få upp chokladen till den temperatur vid vilken du kan arbeta så den innehåller tillräckligt stabila kristaller.

Kolla gärna in vår lilla guide för hur du enkelt tempererar choklad!

Temperera choklad med Callebauts Mycryo pulver

Hur tempererar man choklad med Mycryo? I videon visar Callebaut hur du gör.

Ingredienser

Ingredienser: kakaosmör (100%). Lämplig för vegetarianer och veganer. www.lyckasmedmat.se

Referens NCB-HD706-W44
KategorierChokladCandy MeltsPralintillverkning

Produktomdömen (0)

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8578 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se