
Om Westmark
Westmark rostfri saltspruta
- Ger köttet mer smak
- Rostfritt stål
- Enkel rengöring
Beskrivning
Rostfri salt och kryddspruta som lyfter smaken på ditt kött till nya höjder! Med hjälp av denna saltspruta lägger sig inte smaken bara på ytan som vid vanlig kryddning. Du injicerar lätt saltet eller kryddorna i köttet med saltsprutan och på så sätt får hela din köttbit, fisk eller kyckling smak jämt fördelad i hela köttet. Du slipper göra skåror för att lägga in kryddor och får en god smak på ditt kött utan långdragna förberedelser. Sprutan fixar fisken till middagen, köttet till grillkvällen och julskinkan till jul.
Saltspruta som maxar smaken
Detta set kommer med en pipet i rostfritt stål, en gummipump och en rengöringsborste. Den är enkel att använda och rengöra och ser till att du verkligen får in smaken på ditt kött, kyckling, fisk, med mera.
- Total längd. 29 cm
- Längd på nål: 4 cm
- Rostfri saltspruta
- Enkel att rengöra
Recept Brine eller Saltlake 10%
Brine, saltlag och rimlag är alla benämningar på samma sak. Här är ett grundrecept på saltlake som du kan smaksätta med örter i din smak.
1 liter vatten
100 gram grovt salt utan jod
1 msk strösocker
Koka upp vatten, salt och socker och vispa sedan tills saltet löst sig. Kyl ned och använd i saltspruta för att smaksätta kött. Saltlaken håller ett par veckor i kylskåp. Det går åt ca 1-1,3 dl saltlake per kilo kött eller fisk. Spruta in saltlake på många olika ställen och lite åt gången, låt sedan gärna köttet ligga ett par timmar innan du tillagar det.
Lyckas med mat tipsar
- Liva upp den vanliga vardags middagen genom att spruta in marinad med en marinadspruta - enkelt, snabbt och effektfullt!
- Använd en saltspruta till klassiker som jul och påskskinka.
- Testa att blanda ihop dina favoritkryddor och örter och injicera dem med örtsprutan för en kryddning helt i din egna smak.
Beskrivning
Referens | 61402260 |
Kategorier | Grillredskap |