Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
 •  Fri frakt över 499 kr
 •  Med omgående leverans
 • Kontakt 0920-12210
 •  Svensk innehållsförteckning
FunCakes Kakaosmör 200 g
Om FunCakes
I vår butik hittar du ett stort urval av FunCakes produkter. Bland annat marsipan, sockerpasta och sockerdekorationer. Med produkter från FunCakes blir det lätt och roligt att vara kreativ i... Läs mer om FunCakes
FunCakes

Kakaosmör, Kakaofett 200 g - FunCakes

 • Kakaosmör 200 g
 • Knappformade
 • Färga choklad
89 kr
Inkl. moms
Omgående leverans
I Lager

Beskrivning

Kakaosmör från FunCakes som du kan använda till att blanda ut chocolate melts och candy melts med om du tycker att det är för tjockt, men även till att hålla smält choklad flytande.

 • 100% vegetabilisk kakaosmör
 • Förvaring: mellan 16°C och 20°C, torrt och i sluten förpackning
 • Innehåll: 200 gram
 • Tål höga temperaturer

För att få flytande smält choklad: Tillsätt 10-15 % kakaosmör till din smälta choklad.

Vad är kakaosmör?

Kakaosmör, eller kakaofett som det också kallas, är 100% rent kakaosmör som utvinns av kakao. Det är med andra ord helt vegetabiliskt.

Hur använder man kakaosmör?

Kakaosmör används för att göra krämig och god choklad, eller för att späda ut candy melts och få konsistensen lite rinnigare. Kakaosmör gör att choklad tål rumstemperatur och får en hård konsistens men ändå smälter så där perfekt i munnen.

Med endast kakaosmör, kakao och något att söta med kan du faktiskt göra egen choklad. Använd lika delar smält kakaosmör och kakao och tillsätt lite sött, t. ex. honung, efter smak. Rör runt och häll över i formar, till exempel pralinformar eller silikonformar. Självklart kan du även smaksätta chokladen med vaniljsocker, nötter, frystorkade bär eller något annat gott. Testa dig fram och bli en mästare på att göra egen choklad.

Kakaosmör till praliner

Ja. När man gör praliner och vill färga dessa är ett tips att använda kakaosmör tillsammans med pulverfärg. Smält kakaosmöret och blanda ner pulverfärgen. Det kan du sen pensla i pralinformen för att skapa vackra färgade mönster på pralinerna. Alternativet istället för att pensla är att använda en airbrush.

Till 1 dl smält kakaosmör blandas ca 2 tsk pulverfärg i. Rör om ordentligt eller mixa i en mixer. Sen är det bara att börja måla. Önskar du en lite fastare konsistens kan du blanda i lite smält vit choklad tills önskad fasthet har uppnåtts. För en tydligare beskrivning och bilder rekommenderar vi att du spanar in vårt recept på att färga choklad med pulverfärg!

Vi har samlat lite tips, trix och guider om du vill göra egna praliner. Vill du färga choklad så kan du göra det med våra chokladfärger.

Vinnande pralinerna av det Pralinslaget 2019.

Fantastiskt vackra praliner gjorda av Milly Magnusson som vann Det Stora Pralinslaget 2019

Ingredienser

Ingredienser: kakaosmör. Kan innehålla spår av MJÖLK, SOJA & NÖTTER. www.lyckasmedmat.se

Beskrivning

Referens G42290
KategorierÄtbartChokladCandy MeltsChokladfärgerKakaopulver

Recensioner (9)

5.00 av 5 (9 recensioner)

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8792 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se