
Kruskavel bokträ, 44 cm - Exxent
Om Exxent
Varumärket Exxent ägs av MerxTeam, en av Sveriges ledande leverantörer inom restaurang- och köksprodukter. Exxent är svensk design med ett produktsortiment som är synonymt med stilren, funktionell och kvalité till överkomliga priser som får dig att känna dig som en mästerkock i ditt eget kök.
- Nagga tunnbröd och hårtbröd
- Kruskavel i bok
- Prisvärd!
Produktinformation
- Kontakt 0920-12210
- 120 dagars öppet köp
- Fri frakt över 499 kr
- Fria returer
En kruskavel kan användas för att baka underbara tunnbröd och knäckebröd med. Kruskaveln används främst för att göra mönster i bröd, något som var extra populärt i Sverige under 1800-talet men som fortfarande används flitigt till brödbaket.
Kruskavel i trä
Denna kruskavel i trä från Exxent är tillverkad i bokträ och har trubbiga naggar som ger fina mönster och ser till så att brödet inte reser sig för mycket. En mycket prisvärd och smidig kruskavel i hög kvalité. Baka perfekt krispiga och smakrika tunnbröd och knäckebröd eller mjuka ljuvliga hönökakor och tekakor.
- Exxent Kruskavel
- Prisvärd kruskavel
- Material: Bokträ
- Ska endast handdiskas
- Längd inklusive handtag: 43 cm
- Längd exklusive handtag: 24,5 cm
- Diameter på kruskaveln: 4,5 cm
Återskapa goda klassiska recept som öländsk hönökaka, rieska från tornedalen och finland, hemgjorda tunnbröd och tekakor. Gör egna nyttiga glutenfria knäckebröd och toppa dem med nötter och frön i din smak. Du kan styra innehållet och på så sätt skapa hälsosamma knäckebröd med ingredienser som du själv har valt. Perfekt för dig som till exempel följer LCHF diet eller vill ha glutenfritt bröd. Egna knäckebröd är även en väldigt uppskattad present. Slå in dem med fina band och papper. En julklapp eller gå-bort-present som går hem hos alla!
Du sparar även pengar på att baka ditt bröd själv. Skippa tunnbröden från affären nästa gång det är dags för surströmmingsfest, bjud istället på dina alldeles egna spröda tunnbröd bakade med råg och imponera på dina gäster. Eller gör mjuka tunnbröd och använd som wraps till utflykt, picknick och mellanmål. Här i norr är en av våra absoluta favoriter efter en dag ute i naturen ett mjukt hembakat tunnbröd som fylls med souvas, vår egna norrländska renkebab.
Norrländska Hällakakor
Här är ett av våra favoritrecept på lite sega men mjuka Hällakakor. Som många andra bröd är de extra goda när de är nybakade, men det går även utmärkt att frysa in dem.
Ingredienser
- 1 msk smält smör
- 5 dl mjölk
- 50 gram jäst
- 0,5 dl sirap
- 1 tsk salt
- 9 dl kornmjöl
- 4 dl vetemjöl
Gör så här:
- Smält matfett och häll i mjölken. Värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i en degskål och häll på smör/ mjölk. Tillsätt övriga ingredienser, men spar 1 dl vetemjöl till kavlingen.
- Jäs 40 min.
- Värm ugnen till 275 grader och sätt in en plåt.
- Forma 6 runda bullar och kavla ut en i taget. Först med slät kavel sedan med kruskavel. Kakorna skall vara 25 cm.
- Grädda genast en i taget i nedre delen av ugnen ca 5 min.
Servera bröden med massa goda pålägg till frukost, mellanmål eller en matig fika. Vi hoppas det smakar!
Referens | 65509 |
Kategorier | Kavlar, Träredskap |