Kontakta oss
Prisjakt
4.62 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  Svensk innehållsförteckning
Tahini, 300g - Risberg
Om Risberg
Risberg grundades redan 1976 och importerar exklusiva och noggrant utvalda produkter. Hos oss på Lyckas med mat hittar du mängder av  smaksättare och kryddor för att du ska kunna laga riktigt... Läs mer om Risberg
Risberg

Tahini, 300g - Risberg

  • Hummus
  • Medelhavet
  • Mörk smak
57 kr
Inkl. moms
Omgående leverans
I Lager

Beskrivning

Tahini är gjord på krossade sesamfrön och har därför en kraftig smak av sesam. Den används frekvent inom matlagning i Grekland, Nordafrika och Mellanöstern. Användningsområdet som det är mest förknippat med är Hummus och Baba Ghanoush, men det är riktigt gott att ha med när man äter tapas eller till grillad fisk och grönsaker.

Den här Tahinin är gjord på helt naturliga ingredienser i Grekland, och det är vanligt att oljan skär sig i burken, bara att röra om och njuta!

  • Mängd: 300 g

Vad är tahini?

Tahini är en pasta gjord på krossade sesamfrön. Pastan har en tjock och oljig konsistens som påminner om texturen hos ett jordnötssmör, och precis som hos jordnötssmör är tahinin krämig och har en jordnära och nötig smak. Tahini används frekvent inom matlagning i Grekland, Nordafrika och Mellanöstern, och har varit en viktig ingrediens i dessa områden i flera tusen år.

Vad använder man tahini till?

Det går att äta tahini direkt från burken, men det blir ännu godare att kombinera det ihop med en kryddig eller söt rätt. Användningsområdet som det är mest förknippat med är Hummus och Baba Ghanoush, men är även riktigt gott att ha till grillad fisk eller istället för salladsdressing. Testa även att byta ut jordnötssmör mot tahini i olika bakverk, eller blanda tahini ihop med grädde och garnera uppe på en fantastiskt god pecannötspaj! Några andra tips på vilka recept du kan använda tahini till:

Hur smakar tahini?

Tahini smakar som dess huvudingrediens – sesamfrön. Tahinipastan har en jordnära och nötig smak, men är inte riktigt lika söt som till exempel jordnötssmör. Smaken kan variera lite beroende på om fröna är skalade eller inte, samt rostade eller orostade. Är fröna rostade och skalade får pastan en mild smak och ger en ljus färg, medan oskalade och orostade frön ger en mörkare och starkare tahini.

Hur förvaras tahini?

En oöppnad burk med tahini ska förvaras i skafferiet, medan en öppnad burk både kan förvaras i kylen eller skafferiet så länge burken är ordentligt försluten. En öppnad burk med ekologisk tahini klarar sig i kylen i upp mot en månad. Det är vanligt att oljan skär sig i burken, men det är bara att röra om och njuta!

Kan tahini bli dåligt?

Det tar ett tag innan en tahini blir dålig, speciellt om den förvaras på rätt sätt. Tahinin är känslig för temperaturförändringar och värme, så förvara den helst kallt och torrt för att förlänga livslängden. Vanliga tecken på att tahinin är dålig är mögel, dålig lukt och att produkten har blivit förstörd av dess olja.

Är tahini nyttigt?

Tahini är fullproppat med viktiga näringsämnen så som järn, magnesium och zink, och är en riktigt bra protein- och fiberkälla! Tahinins huvudingrediens, sesamfrön, innehåller dessutom många essentiella fettsyror och har en hög kalorihalt som mättar längre.

Ingredienser

Ingredienser: 100% Sesamfrö, SESAMFRÖ. www.lyckasmedmat.se

Beskrivning

Referens 8700
KategorierKryddorDelikatesser

Recensioner (0)

Bli först att recensera produkten.

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8802 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se