Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Med omgående leverans
  • Kontakt 0920-12210
  •  Svensk innehållsförteckning
Hel Spiskummin, 50 g
Om Risberg
Risberg grundades redan 1976 och importerar exklusiva och noggrant utvalda produkter. Hos oss på Lyckas med mat hittar du mängder av  smaksättare och kryddor för att du ska kunna laga riktigt... Läs mer om Risberg
Risberg

Spiskummin- Hel, 50 g

  • 50 g
  • Varm & kryddig
  • Kryddig smak
26 kr
Inkl. moms
Omgående leverans
I Lager

Beskrivning

Hel spiskummin med en varm, kryddig och lite bitter smak. Spiskummin är vanligt förekommande i nordafrikanska, indiska, mexikanska och europeiska kök. Hel spiskummin kan med fördel rostas lite lätt för att smakerna ska komma fram extra mycket.

Spiskummin är gott i köttfärssås, chili con carne och andra kötträtter och det är även gott i soppor. Spiskummin är en av kryddorna som ingår i kryddblandningarna curry och garam masala. Visste du att spiskummin även är en viktig ingrediens i kryddmix för tacos? Testa göra egen tacokrydda!

Spiskummin är en krydda som används flitigt, kanske inte så konstigt med tanke på att den är både god och nyttig. Kryddan sägs även vara bra för matsmältningen.

  • Innehåll: 50 g
  • Kryddig smak

Vad är spiskummin?

Kumminfrön skördas för hand och den vanligaste sorten har en brun-gul färg. Hela frön används ofta i indiska och mexikanska rätter. Fröna skördas från en spröd och ettårig växt som har rosa eller vita blommor. Det är en väldigt gammal ört som har varit känd i många tusen år.

Vad använder man spiskummin till?

Spiskummin är vanligt förekommande i nordafrikanska, indiska, mexikanska och europeiska kök. Spiskummin är gott i köttfärssås, chili con carne och andra kötträtter och det är även gott i soppor. Det är även en av kryddorna som ingår i kryddblandningarna curry och garam masala. Visste du att spiskummin dessutom är en viktig ingrediens i kryddmix för tacos? Testa göra egen tacokrydda!

Några andra tips på i vilka recept du kan använda spiskummin används är:

Malen spiskummin eller hela frön?

Spiskummin finns som både malet pulver och hela frön.Hel spiskummin har en varm, kryddig och lite bitter smak. Hela frön används ofta i indiska recept, där hela frön läggs i varm olja så att oljan får mycket smak som därmed smaksätter även resten av ingredienserna. Du kan även rosta fröna lite lätt i en torr panna på medium värme. Detta tar fram smakerna extra mycket. Malet pulver kan läggas till i maten när som helst så det inte behöver värme eller tid för att smakerna ska framkomma, vilket är fallet med hel spiskummin.

Vad smakar spiskummin?

Spiskummin har en varm, jordnära smak och arom med både sötma och bitterhet. Hela frön bör rostas för att få fram dess optimala smak.

Hur lagar man mat med spiskummin?

Beroende på om receptet innehåller hel spiskummin eller malen så går det till på lite olika sätt. Hela frön ska tillsättas tidigt i receptet för att smakerna ska komma fram ordentligt. Lägg ner dom i varm olja. Malen spiskummin är mer koncentrerad än hela frön så därför behövs det mindre krydda om du använder malen spiskummin. För ett recept som innehåller 1 tsk malen spiskummin kan du använda ca 1 ¼ hela frön.

Hur förvaras hela frön av spiskummin?

Frön av spiskummin kan förvaras i frysen under lång tid för att smakerna ska behållas. Fröna kan även förvaras i skafferiet i upp till 4 år. Malen spiskummin ska förvaras mörkt och svalt och håller i ca 6 månader.

Författare

Informationen om Spiskummin är skriven av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.Läs mer om:
Peder Näslund

Ingredienser

Ingredienser: hel spiskummin. www.lyckasmedmat.se

Beskrivning

Referens 225
KategorierKryddorAsiatiska kryddor & smaker

Recensioner (1)

5.00 av 5 (1 recensioner)

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8717 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se