Saltsten av Himalayasalt med hållare - Satake

I lager med Omgående leverans

429 kr

I Butik och Webblager

Satake

SSH30

  • Himalayasalt
  • 100% organiskt salt
  • Innehåller 84 mineraler

Mer information

Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”! Dessutom använder du mindre salt än när du kryddar måltiden själv. Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, för alla tempererade serveringar eller tillagningar.

Himalayasalt är ett 100% organiskt salt på jorden som innehåller hela 84 mineraler och element som harmoniserar med människokroppen. Saltet utsattes för extrem tryck under bildandet av Himalayabergen. Detta resulterade i en perfekt kristallin struktur. Himalayasaltet är i grunden en typ av havssalt som aldrig förorenats och aldrig bearbetats för att avlägsna dess vitala komponenter. Det är verkligen naturens gåva till människor.

  • Material: Himalayasalt
  • 100% naturligt kristallsalt utan tillsatser
  • Mått: 30x20x3 cm

Laga mat med saltstenen
En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar. För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.
Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.

  • BBQ/gasgrill
    Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
  • Ugn
    Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 220°C.
  • Spis
    Kan användas på gamla spisar och även induktion om en så kallad induktionsplatta används.

Nedkyld Saltsten
Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.

Skötsel
Efter att saltstenen svalnat, ska den sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen och ska därför aldrig placeras i diskmaskin. Låt saltstenen torka noga innan nästa användning (ca 24h). Extra information: Salt smälter vid 800°C.

Tips
– Gör din egen gravlax! Pressa laxfilén med socker och dill mellan två saltstenar, linda i papper och förvara kallt 1–3 dagar.
– Stek ägg och bacon vid bordet!
– Glöm inte saltstenen när du presenterar dina läckra efterrätter! Bavarois, glass och sorbet med lite salt touch. Dina gäster kommer att älska det!

JulklappstipsStekpannorBröllopspresenter

 Inga recensioner än
Skriv en recension!

Skriv din recension

Saltsten av Himalayasalt med hållare - Satake

Saltsten av Himalayasalt med hållare - Satake

En uppvärmd saltsten av Himalayasalt kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar. För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.



7740 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
Carola Å J 2019/12/07
Lyckasmedmat
Finns mycket och fina varor
Carina 2019/12/06
Positiv
Ni är väldigt trevliga när jag beställer genom tel. De är aldrig några problem när jag ringer. Alltid är de positiv...
Olle Strand 2019/12/06
Perfekt!
Av en tillfällighet hittade jag "lyckasmedmat.se" och det var ju ett stjärnskott då det är en bra och enkel hemsida....
Janet Sandell... 2019/12/05
Bra
Paketerat väl, snabb leverans.
Maud 2019/12/05
Snabbt och smidigt. Fina varor
Stor urval av produkter som inte finns på andra ställen. Behövde en (bra) silduk som jag har letat efter. Snabb...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här