Saltsten av Himalayasalt med hållare - Satake

I lager med Omgående leverans

429 kr

I Butik och Webblager

Satake

SSH30

  • Himalayasalt
  • 100% organiskt salt
  • Innehåller 84 mineraler

Mer information

Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”! Dessutom använder du mindre salt än när du kryddar måltiden själv. Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, för alla tempererade serveringar eller tillagningar.

Himalayasalt är ett 100% organiskt salt på jorden som innehåller hela 84 mineraler och element som harmoniserar med människokroppen. Saltet utsattes för extrem tryck under bildandet av Himalayabergen. Detta resulterade i en perfekt kristallin struktur. Himalayasaltet är i grunden en typ av havssalt som aldrig förorenats och aldrig bearbetats för att avlägsna dess vitala komponenter. Det är verkligen naturens gåva till människor.

  • Material: Himalayasalt
  • 100% naturligt kristallsalt utan tillsatser
  • Mått: 30x20x3 cm

Laga mat med saltstenen
En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar. För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.
Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.

  • BBQ/gasgrill
    Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
  • Ugn
    Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 220°C.
  • Spis
    Kan användas på gamla spisar och även induktion om en så kallad induktionsplatta används.

Nedkyld Saltsten
Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.

Skötsel
Efter att saltstenen svalnat, ska den sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen och ska därför aldrig placeras i diskmaskin. Låt saltstenen torka noga innan nästa användning (ca 24h). Extra information: Salt smälter vid 800°C.

Tips
– Gör din egen gravlax! Pressa laxfilén med socker och dill mellan två saltstenar, linda i papper och förvara kallt 1–3 dagar.
– Stek ägg och bacon vid bordet!
– Glöm inte saltstenen när du presenterar dina läckra efterrätter! Bavarois, glass och sorbet med lite salt touch. Dina gäster kommer att älska det!

JulklappstipsStekpannorBröllopspresenter

 Inga recensioner än
Skriv en recension!

Skriv din recension

Saltsten av Himalayasalt med hållare - Satake

Saltsten av Himalayasalt med hållare - Satake

En uppvärmd saltsten av Himalayasalt kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar. För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.



7871 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.82 / 5
Se alla recensioner Lyckasmedmat.se
åke 2020/02/19
kryddhylla
bästa köpet i år vilken överblick av kryddor super nöjd
MICHAEL OSKARSSON 2020/02/19
KÖP
ett fantastiskt sortiment och service
Elvira 2020/02/18
Älskar lyckasmedmat!
Här finns allt man behöver till baket, och lite till. Hittar mer och mer grejer jag blir sugen på att testa! Priserna...
essensflaskor 2020/02/18
snabb leverans
Det gick fort att få varorna. Men mycket dyr frakt,49kr för två små (ca10cm höga) essens flaskor.
Margaretha... 2020/02/17
Helt nöjd kund
Nöjd med min vara,snabb leverans,kommer tillbaka som kund.Mvh

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies.
Läs om cookies här
Läs mer om vår Integritet policy (GDPR) här