Kontakta oss
Prisjakt
4.68 av 5 på Prisjakt
  •  Kök och Bakredskap
  •  Med omgående leverans
  •  120 dagars öppet köp
Saftsil, Bärsil med ställning och silduk
Funktion

Saftsil med ställning och saftduk

En saftsil är ett oumbärligt redskap vid saftkokning, men den passar även bra... Läs mer om produkten
239 kr
Inkl. moms
Omgående leverans
I Lager
Om Funktion

Funktion tillverkar smarta och funktionella köksredskap som du har stor användning av till vardags. Grytor, kastruller och pannor till alla möjliga ändamål, pizzaskärare, äppelurkärnare, mandoliner och mycket mer. Prisvärda produkter som gör det enklare att laga mat och baka.

Läs mer om Funktion

  • Koka egen saft
  • Rejäl saftsil
  • Justerbara ben

Produktinformation

Funktion saftsil, eller bärsil, är ett oumbärligt redskap vid saftkokning, men den passar även bra att använda när du kokar gelé, sylt eller gör eget vin.

  • Funktion saftsil, bärsil
  • Sil med ställning och saftduk
  • Diameter: ca 21 cm
  • Höjd: ca 20 cm
  • Stativ av aluminium

Saftsil med saftduk

Det här sil-setet med ställning och saftduk innehåller inga delar i plast. Duken är gjord i nylon och ställningen är stadig och stabil och gjord i aluminium. Benen på ställningen är dessutom justerbara och passar till många olika kastruller och bunkar.

Efter att du kokat frukten eller bären så behöver du sila bärmassan, och då kommer saftsilen väl till pass. Saftsilen har ett stativ av aluminium som du ställer på kastrullens eller bunkens kanter och en finmaskig saftduk i nylon.

Grundrecept saft med saftsil

Mängden vatten beror på vilken sorts bär du kokar saft på:
3 dl vatten till jordgubbar och hallon
5 dl vatten till röda vinbär
7 dl vatten till svarta vinbär

Ingredienser

2 liter bär
3-7 dl vatten
5-6 dl socker per liter avrunnen saft
Ev. vaniljstång

Gör såhär:

1. Koka upp vatten och lägg i de rensade och sköljda bären. Låt koka under lock i ca 10 minuter.
2. Pressa bären mot grytans kant eller använd en potatisstöt för att få ut så mycket saft som möjligt ur bären.
3. Sila bärmassan i en saftsil, låt rinna i ca 30 minuter. Skölj ur grytan.
4. Mät upp saften i grytan och rör i socker och eventuellt vanilj. Låt saften koka upp och skumma av.
5. Häll upp saften på rena, varma flaskor och sätt på korken. Låt saften svalna innan du ställer den kallt.

Referens 230071
KategorierSylta - safta

Produktomdömen (9)

Vårt kundbetyg

4.82 av 5 (8578 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se